Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats
Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats
Les violències masclistes augmenten arreu i posen de manifest la importància de continuar realitzant accions de sensibilització envers la ciutadania i pel manteniment dels serveis públics. Els programes de prevenció i sensibilització social són necessaris per posar el focus en les causes i les conseqüències de les violències masclistes, i per incrementar la consciència social i el rebuig a qualsevol manifestació i tipus de violències.
Les violències masclistes són un greu problema social que ens afecta com a societat. Tenim el repte d'evolucionar per revisar i qüestionar els valors i els models de relació apresos i caminar cap a una transformació que posi fi a totes les discriminacions que pateixen les dones, les nenes i les persones no binàries.
És per això, que en l'edició d'engany, l'Ajuntament d'Argentona fa una clara aposta per implicar de forma transversal a tota la ciutadania alhora de combatre aquestes discriminacions i violències, que passen per la situació administrativa, pel seu origen o classe social, per la seva raça, per la seva diversitat funcional, per la seva edat, per la seva expressió de gènere, etc.
Agenda d'activitats 12, 19 i 26 de novembre
De 16 a 18 h Taula Inclusiva. Al Local 13 del Cros.
La Taula inclusiva consisteix en un procés pràctic i reflexiu al voltant de la inclusió i la diversitat per abordar els temes que afecten a la comunitat. La Taula inclusiva és una eina o espai per afavorir el debat, la implicació i participació de la Ciutadania de forma activa per aconseguir milores que beneficien al conjunt de la ciutadania
Durant el procès de sensibilització es realitza un acompanyament a través d'uns tallers de sensibilització a càrrec de la Cooperativa Candela, i la Crispeta, col.lectiu de Circ Social per fomentar una visió inclusiva i una mirada molt enfocada a les cures
Del 29 octubre al 17 novembre
Exposició Itineraris de vida. Dones compromeses a Catalunya. A l'aparador de la Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel.
L'exposició dóna a conèixer la vida de dones que van viure la Guerra Civil i les dècades posteriors, moltes d'elles desconegudes, fins ara, pel gran públic. La narrativa biogràfica i les imatges il·lustren els itineraris de vida d'aquestes dones compromeses a Catalunya.
18, 19 i 26 novembre
De 9 a 11 h i d'11.30 a 13.30 h. Tallers de prevenció de les Violències digitals. A l'Institut d'Argentona.
Sis tallers per situar les violències masclistes dins i fora de les pantalles i el ciberassetjament per motius de gènere, racisme i lgbtiq+fòbia de forma entenedora i vivencial. Activitat que permet reflexionar als adolescents i joves sobre l’ús social de les pantalles i les xarxes socials per fer visibles les violències masclistes que es donen en l’àmbit digital i aprofundir en l'origen. Prendre responsabilitats i posicionar-nos per prevenir situacions d'assetjament escolar per motius de gènere, racisme i lgbtiq+fòbia.
22 novembre
De 9 a 13.30 h. Xarxa de Punt Lila. A la Plaça Nova
Els punts liles són espais destinats a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les violències masclistes i LGTBIfòbiques així com lluitar contra les actituds i comportaments sexistes que es produeixin en espais públics.
23 novembre
De 18 h. Cinema: Sóc Navenka. Al Centre parroquial.
Projecció de la pel·lícula Sóc Nevenka. I posterior Debat amb la protagonista l'argentonina, Mireia Oriol. El film ens mostra una regidora de 24 anys que pateix una persecució implacable, tant sentimental com professional, per part de l'alcalde de la seva localitat. Nevenka decideix denunciar, i no rep el suport del seu entorn proper, la ciutadania ni els mitjans de comunicació.
25 novembre
9:30 h. Taller de pancartes reivindicatives amb el jovent de 4t B. A l'Ajuntament d'Argentona. Sala d'actes.
Taller vinculat al 25N Ajuntament d'Argentona, organitzat per la regidoria d'Igualtat, feminismes i LGTBIQ+. Elaboració de pancartes per visibilitzar els diferents tipus de violències que pateixen les dones i les persones dissidents de gènere. A través de la tria de les imatges i el lema es farà un treball previ amb l'alumnat per expressar les seves veus i reivindicacions.
17:30 h. L'hora del conte. Especial 25 N Ep! Això no! amb Laberta Delpoblet. Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel.
Sessió de contes, per entendre els nostres drets, la importància de posar límits, de saber dir que no, de respectar-se un mateix i als altres i d'acollir les nostres diferències i diversitat.
18:00h Lectura del Manifest Institucional contra la violència envers les dones. Al Ple de l'Ajuntament.
A càrrec dels càrrecs electes. Acció de sensibilització oberta a la ciutadania.
26 novembre
19 h. A l'Atzar, Club de Lectura Diversa Lectures en veu de dona. Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel
Activitat literària conduïda per l'argentonina Laura Gállego, que ens proposa lectures amb un rerefons feminista i de diversitat sexual, amb les quals reflexionar, debatre i mantenir converses. Enguany tenim la lectura de Musclos per sopar, de Birgit Vanderbeke, que ens relata la història familiar i com qüestiona el sistema patriarcal en el qual vivim.