Si voleu donar a conèixer alguna activitat, ompliu el següent formulari:
RAGAZZ@S, de la Cia. Aula de Teatre de Mataró
A les 12.12 (*) i 18.03 h, al pati de l'antiga Velcro
Durada: 75 minuts. A partir de 12 anys.
Gènova, estiu de 2001. Manifestacions antiglobalització durant la celebració de la cimera del G8. La ciutat viu la restricció de drets socials més gran que s'ha viscut mai a Europa des de la Segona Guerra Mundial. Trenta mil policies. Provocacions, identificacions, detencions i tortures. Aquesta història narra l'assassinat d'un jove: Carlo Giuliani.
Ragazz@s és alhora un crit i un cant a la vida, per la dignificació de les històries personals i la reivindicació de la memòria col·lectiva. És una denúncia contra els amos del món que amb tirania i menyspreu imposen el seu relat. Què fer davant l'amenaça i la violència? Un altre món és possible?
La funció del matí serà exclusiva per als alumnes de l'Institut d'Argentona (*).
Amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Argentona.
Fitxa artística
LES PASSANTS, de Patricia Hastewell & Noé Ferey
19.02 h, a la plaça de Vendre
Durada: 30 minuts. Per a tots els públics.
Les vides dels altres se'ns presenten com a autèntics misteris, trencaclosques on ens falten moltes peces, que no podem tenir. Però potser podem descobrir alguna cosa si parem atenció. Potser una conversa, un gest, una manera de caminar o un moment d'intimitat ens revelin una mica més sobre la gent que veiem i que de vegades no fa res més que això: passar per les nostres vides. Ells són Les Passants, són les seves vides les que imaginem i que volem donar forma destapant la poesia que hi ha en elles.
Parant-nos en moments que semblen mundans o fins i tot banals, però que estan carregats de sensibilitat i bellesa. Experimentem el pas del món a l'escènic, del banal al poètic i del pedestre a la dansa. Tot transcorre en un espai aparentment mundà on els cossos es transformen, les mides es dilaten i el temps es manipula, creant així un espai oníric.
Què passa quan el focus es posa a cadascuna de les persones que passen per aquest espai?
Fitxa artística
A les 20 h, a Cal Guardià
Durada: 50 minuts. A partir de 5 anys.
Preu 4 €. Aforament limitat. Venda d'entrades a partir del divendres 27 de setembre a les 9 h a entrades.argentona.cat
Tres passis: Divendres 4 a les 20 h, dissabte 5 a les 21.01 h i diumenge 6 a les 20.07 h.
Una forta tempesta arrenca el sostre de la carpa d'un pallasso i una música, destrossant l'espai que allotjava el seu espectacle, el seu ofici i deixant-los sense feina. Ara només queden ells, les ànimes més innocents i inconscients del grup, i amb la seva carpa trencada a l'esquena i el seu camió de bombers segueixen el seu camí, sense rumb, observadors d'un mon canviant.
Un relat íntim, esbojarrat i humà que ens parla de llibertat i del pas del temps. Un petit espai físic i temporal on tot és possible, que combina les arts del clown, el teatre de gest i la música en viu. El més difícil encara, creure en allò impossible, endinsar-se en la boira i anar més enllà....
Fitxa artística
Acts of Liberation - LOVE FOR FREE, de la Cia. Sergi Estebanell
21.01 h, a la plaça de l'Església
Durada 50 minuts. A partir de 12 anys.
Espectacle en català i castellà.
Projecte en 3 Actes, des d'una mirada artística, antropològica i psicològica, i des de la relació que es genera entre la por, l'amor i la llibertat. L'objectiu és buscar formes creatives per alliberar-nos de les pors que ens paralitzen i connectar emocionalment amb les persones del nostre entorn.
L'Acte 1 (Money) l'hem pogut veure des del 2018 amb l'espectacle, amb l'acció de John Fisherman, 'Money for free'. L'Acte 2 (Love) és el que tindreu oportunitat de conèixer en aquesta ocasió a través de l'acció 'Love for free': una oda a l'amor, com a possible solució per a curar i transformar les nostres pors. I l'Acte 3 (Fear): un exercici exhaustiu de catalogació per entendre, confrontar i alliberar-nos de les pors, que actualment es troba en fase de desplegament i s'estrenarà el 2025 i en podreu veure una mostra dins aquesta edició del Festival Sense Portes 2024.
“Love for free” (Acte 2) comença amb una coreografia d'un petó a l'espai públic, una acció íntima amb gent que no es coneix i que, fent-la al carrer, pren una dimensió més social. L'espai públic és on han succeït durant la història totes les revolucions, manifestacions i expressions que han generat canvis i transformacions. És al carrer que la societat avança perquè és allà on la societat es troba, un espai viu i en constant transformació. LOVE FOR FREE pretén actuar com a mirall de les relacions humanes en un moment en el qual estem la majoria del temps desconnectats de nosaltres mateixos, atrapats pel mòbil o amb pensaments narcisistes propis d'una societat individualista i preocupada per produir.
Espectacle coproduït, entre d'altres, pel Festival Sense Portes 2024.
Fitxa artística
CHARLAS DE AZUCARILLO de la Cia. Las Couchers
A les 22.02 h, a la plaça Nova
Durada: 60 minuts. A partir de 18 anys.
Espectacle en castellà.
Consuelo i Socorro acompanyen el seu públic en el que serà un viatge de sanació, superació i renaixement personal. Elles, que es fan dir “Las Couchers”, amb la seva empresa d'assessorament ajuden a la seva gent a tornar a la felicitat i pau interior.
Saben que el seu públic ha estat devastat per una successió de sots a la vida. És per això que, amb la seva fórmula curativa, una mescla entre la postmodernitat i la més antiga tradició, ensenyaran en clau d'humor les eines necessàries per a que les persones tornin a tenir una vida “plena”.
Fitxa artística
ONE MAN BAND de Sergi Estella
A les 23.14 h a la plaça de Vendre
Durada 70 minuts. Tots els públics.
Sergi Estella és el “one man band” (home orquestra) de Rubí que crea els seus propis instruments amb qualsevol objecte. Aquest músic multiinstrumentista, toca la bateria amb els peus, mentre rasca instruments fets per ell mateix, instruments tan únics com una escombra elèctrica o una guitarra feta amb llaunes de cervesa.
La música de Sergi Estella està influenciada sobretot per estils com el blues, el folk i el rock. Amb la seva formació atípica i els seus instruments casolans, el so de Sergi Estella aconsegueix aquesta cruesa i autenticitat que el caracteritzen.
Tota una oportunitat per veure en viu a un músic amb un directe enèrgic i genuí, on es sumen el seu so únic amb un humor satíric que també queda palès en la seva posada en escena.