La plaça de l'Església ha guanyat en valor patrimonial i en qualitat. Substituir els cotxes aparcats per bancs i jardineres han convertit la plaça en un espai més agradable. Ara, els vilatans i visitants que hi passen, o van a l'Església, a la Casa Gòtica o al Museu del Càntir, ja s'hi poden aturar a conversar tranquil·lament o a seure en algun dels nous bancs.
I és que des de finals de 2015 s'estan implantant progressivament les mesures de millora de la mobilitat definides per l'estudi que es va redactar amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Aquestes mesures tenien dos grans objectius: la millora en la seguretat i l'accessibilitat de les persones que es mouen a peu per la vila, que en són la majoria, i facilitar els accessos en vehicle cap a la zona comercial.
Així, els últims canvis responen a aquest plantejament. Les actuacions en el carrer Bernat de Riudemeia i en l'entorn de la plaça de l'Església ens han permès pacificar el transit del centre històric. S'ha prioritzat que aquests carrers siguin per al transit veïnal i no una drecera en cotxe. I és en aquest mateix sentit, que ja es va obrir l'accés per la ronda de Llevant, amb el semàfor del carrer Joan XXIII, o ara, el nou accés directe al centre pel carrer Gran des de Sant Sebastià.
Tot i que continuem tenint un cert dèficit de places d'aparcament en el centre de la vila, l'impacte sobre aquestes ha estat molt baix. Haver convertit el carrer Bernat de Riudemeia en sentit únic ha permès mantenir pràcticament el mateix nombre de places. Recordem, també, que ja es van guanyar moltes places d'aparcament amb els nous solars de l'Ajuntament i el CAP.
En definitiva, hem guanyat un espai públic de qualitat, més segur i accessible, que facilita la vida social i la convivència, i que amb la renovació de la Plaça de Vendre, contribuirà a la revitalització ciutadana i comercial del nostre centre històric.