Si voleu donar a conèixer alguna activitat, ompliu el següent formulari:
La Denominació d'Origen Alella, formada per trenta-un municipis (vint del Maresme, nou del Vallès Oriental i dos del Barcelonès), és la més petita i la més pròxima a Barcelona d'entre les denominacions d'origen catalanes. És un territori vinícola amb una llarga història, que es remunta a l'arribada de la viticultura aquí, portada per grecs i romans fa uns dos mil set-cents anys. La viticultura n'ha marcat totes les èpoques fins a l'actualitat i són nombrosos els vestigis que se'n conserven, alguns museïtzats i tot, que ens permeten llegir la seva història i esplendor: la producció vinícola a la Laietània i Lauro; els vins de les cartoixes i monestirs de l'edat mitjana; les grans masies dels segles XVII i XVIII, totes amb les seves premses i cellers; l'esplendorós Modernisme, amb la joia del celler cooperatiu Alella Vinícola; l'arquitectura contemporània d'alguns dels cellers actuals...
Però un territori vinícola no es crea només amb un patrimoni ric i valuós, que denota una cultura, una tradició, uns oficis, un talent, un coneixement i una professionalitat. També cal arrapar-se al paisatge agrari i natural, que a la DO Alella és ric i divers. No són gaires les hectàrees de vinya conreades, sobretot en relació amb les altres denominacions d'origen, però són vinyes de gran qualitat, algunes de centenàries i unes altres que beuen de la Mediterrània, perquè són literalment a tocar del mar i la seva influència. En aquest sentit, és un paisatge vinícola irrepetible.
Denominació d'Origen Alella,la fortalesa d'una història vinícola de passat, present i futur, ens convida a conèixer la història de la Denominació d'Origen Alella, els seus paisatges, els cellers i a gaudir d'una quinzena d'activitats vinícoles, culturals i naturals que el llibre us proposa, per fer al llarg dels trenta-un pobles i ciutats que conformen la DO: del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès.
L'equip de redactors de la revista Papers de Vi ha elaborat el volum, a partir d'un encàrrec del Consell Regulador de la DO Alella que coedita el llibre juntament amb Vibop edicions. Es tracta d'un llibre atractiu i visual (conté més de 200 fotografies), elaborat per un equip ampli de periodistes vinícoles i que compta també amb col·laboradors d'excepció, com el sommelier Ferran Centelles; el director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, Pere Sala; el naturalista Martí Boada; i la cuinera Carme Ruscalleda.
Presentació a càrrec de Montserrat Serra, editora i coordinadora de l'obra, i el vinyater Quim Colomer del celler Testuan.