Opinió Grups Municipals
Publicat el 14.01.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Unitat - (novembre-desembre 2019). A Argentona diem no a les violències masclistes
  • El 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, sortim al carrer per denunciar les agressions masclistes, llegim un manifest, tenyim l'espai públic de lila i ens solidaritzem amb les víctimes. Aquest tipus d'accions són imprescindibles per visibilitzar una realitat que ha estat silenciada i normalitzada durant molts anys però no n'hi ha prou. El nombre de dones que pateixen violències masclistes no s'atura.

    Des de principi d'any s'han comptabilitzat 27 feminicidis als Països Catalans, i aquesta dada és només la punta de l'iceberg d'una realitat molt més dura: una de cada 4 dones han patit algun tipus de violència masclista especialment greu al llarg de la seva vida. ENTRE TOTES I TOTS HEM ACONSEGUIT QUE UN COP MÉS ARGENTONA HAGI DIT NO A LES VIOLÈNCIES MASCLISTES. ENS VOLEM VIVES, LLIURES I SENSE POR! L'ajuntament d'Argentona ha volgut contribuir activament per combatre aquesta xacra amb una sèrie d'actes enfocats en la sensibilització de tota la ciutadania des d'una perspectiva inclusiva i coeducadora.

    Dins d'aquesta programació s'han fet tallers a l'Institut adreçats a la prevenció de les relacions abusives i la desmitificació de l'amor romàntic, xerrades i exposicions per promoure la identificació de les diferents situacions de violència masclista i l'acompanyament a les seves víctimes, i ha projectat ‘Les Resilients’, un documental sobre la lluita feminista a través de la mirada de 4 bandes de música formades per dones. I un any més el grup ‘Si sortim millorem’ ha fet una caminada amb el lema “A pas ferm per combatre el masclisme”. Però totes aquestes accions no s'haurien pogut fer sense la participació i el compromís dels col•lectius, associacions i centres educatius d'Argentona.

    Entre totes i tots hem aconseguit que un cop més Argentona hagi dit NO a les violències masclistes.

    Ens volem vives, lliures i sense por!

    Article publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800