Ajuntament d'Argentona / Serveis / Participació ciutadana / Les 10 propostes finalistes del procés del Pressupost Participatiu
Les 10 propostes finalistes del procés del Pressupost Participatiu
 
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Les taules de debat del pressupost participatiu han escollit els deu projectes finalistes que es sotmetran a la consulta ciutadana del mes d'octubre, després de rebre assessorament tècnic i una valoració econòmica aproximada dels costos de cada proposta.
Piscina per a tot l'any

Tot i que en el projecte executat de remodelació no es va preveure la seva climatització del vas ni va preveure la solució volumètrica ni estructural per la cobertura del vas principal, és tècnicament possible. Caldria valorar si amb la finalitat d'allargar la temporada de bany podria ser suficient amb la climatització de l'aigua i mecanismes de manteniment de temperatura que permetessin el bany sense cobrir o bé caldria arribar més lluny i plantejar la cobertura del vas i climatització ambiental o no. La singularitat de l'actuació fa difícil estimar el cost, però una aproximació ràpida per cobrir i climatitzar el vas principal podria estar al voltant del 1.250.000€ que aplicat l'IVA va a un cost de 1.500.000€.

Sí es pot considerar la possibilitat de redacció d'un Projecte executiu per la climatització del vas principal i la cobertura. Estimant i valorant les diferents possibilitats: climatització del vas sense cobertura, climatització del vas i cobertura i climatització del vas amb cobertura i climatització ambiental. El cos d'un projecte executiu segons especificacions pot estar al voltant de 65.000€ (IVA inclòs).

Proposta definitiva taules de debat: Redacció d'un projecte.

Remodelar el pavelló antic

Possibles actuacions de rehabilitació a realitzar en el pavelló antic:

1. Pintat de tot el sostre i laterals de xapa metàl•lica i també de l'estructura metàl•lica d'un color clar (blanc o blanc trencat). La intervenció inclou la neteja de la brutícia, el fregat de les parts més degradades per l’òxid, aplicació d'imprimació anticorrosiva amb epoxi i aplicació de capa d'acabat amb esmalt. Amb aquesta actuació no millorem l'aïllament de la coberta, simplement seria una actuació de manteniment per tal de guanyar en lluminositat i aspecte visual. 28.000 Euros + iva

2. Mateixa solució de la opció 1, però afegint l'aplicació de pintura intumescent a tota l'estructura metàl•lica per aconseguir RF-30. 40.000 Euros + iva

3. Instal•lació de cistelles de bàsquet penjades de l'estructura.

12.000 Euros + iva (torn manual, sense motor)

20.000 Euros + iva (amb motor i la instal•lació elèctrica necessària)

4. Substitució de la coberta actual i dels laterals de xapa metàl•lica per un nou acabat amb plaques d'acer grecades amb aïllament interior. Aquí també caldria afegir el pintat de

l'estructura metàl•lica. 230.000 Euros + iva

5. Nou paviment a la pista de formigó. S'hauria d'acabar de mirar quina seria la millor opció pel que fa a la solució a triar perquè fos compatible amb la pràctica de tots els esports que s'hi practiquen. Les opcions podrien ser un paviment de parquet o un paviment de resines de poliuretà. Per preu més o menys aniríem a parar allà mateix, però el parquet en principi té més manteniment. 140.000 Euros + iva

6. Climatització del pavelló antic,. Aquesta actuació només s'hauria de realitzar si també es planteja la substitució de la coberta perquè disposi d'aïllament, per tal que sigui més eficient energèticament parlant. 150.000 / 200.000 Euros + iva

Proposta definitiva taules de debat: Substitució de la coberta actual i dels laterals de xapa metàl·lica per un nou acabat amb plaques d'acer grecades amb aïllament interior, i pintat de l'estructura metàl·lica.

Centre de formació permanent i coworking

La formació permanent permet accedir al mercat laboral a persones en situació d'atur, bé facilitant una especialització que aporta valor afegit al teixit empresarial, bé reorientant a persones cap a d'altres sectors que tenen necessitats no cobertes. La proposta necessita d'un espai on es puguin crear aules de formació amb tots els elements necessaris per oferir una formació contínua i de qualitat. Es necessitarà inversió per adequar el local, mobiliari i material. A nivell de personal es necessitarà una estructura mínima que asseguri l'atenció al personal i el manteniment de l'espai.

En relació a l'espai coworking, pot integrar-se dins l'espai de formació, o bé a banda. Aquesta iniciativa ha estat una demanda persistent per part dels emprenedors i emprenedores del municipi al llarg dels anys, en tant que hi ha una mancança en el municipi d'oferta de despatxos, oficines per a nous emprenedors i emprenedores. La proposta, a més, permet un intercanvi i treball cooperatiu entre les persones que hi treballen, compartint espais i serveis comuns. La iniciativa tècnicament és viable i en funció del pressupost el projecte pot ser més ambiciós o més modest. És una iniciativa de valor afegit en tant que facilita l'autoocupació, genera ocupació, es podrien optimitzar recursos infrautilitzats en el municipi (naus buides al polígon Sant Sebastià), aporta valor a la comunitat, i es podria executar a curt termini. Es necessitarà inversió en funció de l'espai, mobiliari i una mínima estructura per l'atenció i el manteniment de l'espai.

Proposta definitiva taules de debat: Es planteja la possibilitat de fer un projecte de formació (ocupacional i lúdica) fent servir els equipaments educatius amb els que compta el municipi. La proposta hauria de contemplar la contractació d'una persona dinamitzadora. Cobrir el cost dels cursos, professorat, materials, habilitar espais i seguiment del projecte.

Millora de l'eix comercial

Proposta definitiva taules de debat: Ampliació i millora de l'eix comercial. Actualment l'eix comercial està emmarcat al c. Gran i Puig i Cadafalch. La proposta és fer més amable l'urbanisme de forma que s'ampliés la zona comercial emmarcada entre els carrers Nou, General Llauder, Doctor Samsó, Joan XXIII i Plaça de Vendre

projecte plaça de vendre

La remodelació de la Plaça de Vendre passa per completar la urbanització de l'espai interior, des del carrer perimetral fins les façanes. Aquesta urbanització ha d'anar lligada a la solució final que es proposi per a la construcció de les parades i que condicionarà la solució final de la plaça. Previ, per tant, cal prendre les decisions oportunes i engegar el projecte de reurbanització de la Plaça que s'adeqüi als nous usos, millori l'accessibilitat i completi la urbanització de tota la plaça. L’àrea no urbanitzada dins l'actuació del Carrer Gran, és l’àmbit delimitat des de la vorada del carrer perimetral fins les façanes interiors i té una superfície de 1.120m2.

Estimant un cost de repercussió de 750€/m2 (el cost urbanització del carrer Gran va ser de 837€/m2) aplicat als 1.120m2 a urbanitzar resulta un cost d'urbanització de 840.000€ (IVA inclòs). Cal estimar, a banda, el cost d'honoraris tècnics per a la redacció del projecte i direcció d'obra i l'enderroc de la construcció actual. Valorant aquests conceptes, la xifra es podria moure entre els en 32.000€ i 9.000€ respectivament. El cost final de l'actuació es d'uns 880.000€, i sense incloure el cost de rehabilitació o reposició de les parades de mercat segons la solució que s'estimi finalment. En aquest cas, es proposa incloure el cost per la redacció del Projecte d'execució i direcció de les obres d'urbanització estimat en uns 32.000€ (IVA inclòs).

Proposta definitiva taules de debat: Actualment es té previst una remodelació parcial. No obstant els participants consideren que la remodelació ha de ser més amplia i integral. Donat que el pressupost per aquesta remodelació excediria el pressupost disponible es proposa fer el projecte. 

Parcs infantils adequar-los i renovar-los

L'Ajuntament d'Argentona ha sol·licitat a la Diputació de Barcelona un estudi per a la programació d'equipaments i espai públic L'estudi de programació és una eina que, davant la voluntat d'un municipi d'invertir en un equipament o espai públic, nou o pre-existent, identifica les necessitats del promotor i dels usuaris, les dimensiona a través d'un programa funcional i planteja possibles solucions alternatives detallades i valorades econòmicament que donin solució a la necessitat plantejada. Degut a que aquest estudi encara no està redactat, es redacten algunes propostes d'espais existents on s'ha sol·licitat realitzar actuacions de millora.

• Plaça Nova, zona tramvia. Es valora el pressupost d'adequar l'espai actual on està el tramvia com a zona de joc. L'espai no es considera massa adient. Es valora l'adequació del paviment amb cautxú, tancament i col·locació de dos elements de joc, sense valorar el trasllat del tramvia. Pressupost 28.000 €.

• Plaça Montserrat. Es valora el pressupost d'adequar l'espai actual millorant el paviment amb sorra de Sta. Coloma (groguenca) i instal.lant elements de joc de sorra i aigua. Pressupost 72.000 €.

• Pça dels Enamorats. Es valora el pressupost d'adequar una part de la plaça com a zona de jocs infantils amb paviment de sorra de Santa Coloma i instal·lant elements de joc per a edats de 3 a 6 anys. Pressupost 40.000 €.

• Plaça del Molí. Es valora el pressupost d'adequar la plaça actual canviant el paviment per cautxú i instal·lant elements de joc de 5 a 10 anys. Pressupost 50.000 €.

• Pça Blas infante. Es valora el pressupost d'adequar la plaça actual canviant el paviment per cautxú, millorant el tancament i instal·lació d'elements de joc de 5 a 10 anys. Pressupost 35.000 €.

• Zona esportiva Raül Paloma. Es valora el pressupost d'adequar la plaça actual canviant el paviment per cautxú, realitzar el tancament per separar espais de joc i la instal·lació d'elements de joc per a edats de 3 a 6 anys. Pressupost 90.000 €.

• Plaça Can Raimí. A Can Raimí es va retirar el joc infantil ja que era un espai obsolet que no complia la normativa. Al 2017 està previst iniciar obres d'urbanització a la zona i per tant la previsió de instal·lar el nou joc infantil s'hauria de plantejar després de finalitzar aquestes obres.

Proposta definitiva taules de debat: Borsa de 180.000€ destinada pels parcs que han quedat obsolets i/o poden ser un perill quant a seguretat dels infants.

Adequació Font Picant

Proposta definitiva taules de debat: La idea és fer un espai per gaudir de la natura i l'oci. No es veu adient posar un punt d'informació, allà hi ha un panell informatiu que es podria millorar. Es proposa adequar l'espai amb taules, bancs i lavabos i una zona infantil, entre d'altres.

Recuperació de la riera

La proposta es concreta en una inversió per a l'adequació del marge esquerra des del pont del tramvia fins al Barri del Cros. Aquesta solució passa en part per l'antic camí del tramvia, bona part del qual és una plataneda monumental i que actualment molta gent ja utilitza per passejar, córrer, anar amb bicicleta . El terme municipal arriba fins a la planta d’àrids, i el camí es bifurca direcció a la C- 1415 o bé direcció al Cros en un camí paral•lel a la riera, ja dins del terme de Mataró, no apte per vehicles a motor, que arriba fins al camí de Mig. Dins el terme d'Argentona aquest és un camí rural, en sòl rústic, per tant la seva il•luminació hauria de tenir present aquest aspecte, així com la Llei 6/2001 i el DECRET 190/2015, de 25 d'agost, de desplegament de la Llei 6/2001, de 31 de maig, d'ordenació ambiental de l'enllumenament per a la protecció del medi nocturn. La intervenció dins el terme de Mataró ja dependria d'aquest municipi.

Proposta definitiva taules de debat: És un tipus de proposta que cerca, per una banda, connectar de manera física i simbòlica el barri del Cros amb el municipi. A més permetria anar en bici o caminant al centre esportiu El Sorrall. La proposta inclouria punts de llum, mobiliari urbà i arreglar el camí per fer-lo més amable per caminar o anar en bici.

Pla i actuació de reparació de voreres

Proposta definitiva taules de debat: Borsa de 121.000€ que pretén donar impuls a les partides pressupostàries que ja destina l'Ajuntament per la millora de l'accesibilitat, donat que els costos de reparació dels carrers són molt elevats.

Millora del centre i nucli urbà i camins escolars segurs

Pel que fa a la millores de voreres i accessibilitat, en el punt anterior s'ha previst el cost. En relació a la proposta de camins escolars segurs, el projecte de Camins Escolars realitzat per la Diputació de Barcelona a petició de l'Ajuntament d'Argentona preveu un pressupost total aproximat d'uns 495.000 euros.

D'aquesta quantitat, es poden destacar algunes partides, com: Passos de vianants 73.000 €; Senyalització 95.000 €; Urbanització 58.000 €; Proteccions 21.000 €; Passos aixecats 32.000 €; Camins escolars segurs: A partir de l'estudi realitzat amb Diputació de Barcelona extreure aquelles accions més prioritàries. 

Proposta definitiva taules de debat: Dotació econòmica per a la millora de l'accessibilitat i seguretat de la via pública i camins a l'entorn dels centres escolars d'Argentona.

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800