Atenció Social
 
Servei d'Atenció a la Dependència
 • Oferim informació sobre les ajudes que es poden demanar per a persones amb dependència (infants amb discapacitats, gent gran amb problemes greus de salut, adults amb malalties degeneratives).

  • Ajudem a fer la Sol•licitud de Dependència
  • Informem sobre els recursos als quals es té accés un cop feta la valoració i,
  • Tramitem els ajuts i recursos disponibles (centre de dia, residència, ajuda econòmica per un familiar cuidador ...),
  • Fem el seguiment de les valoracions de dependència i,
  • En cas d'empitjorament, us ajudem a demanar una revisió del grau de dependència.
  PREGUNTES MÉS FREQÜENTS:

  1. Com puc demanar la Sol•licitud de Dependència?

  Es poden adreçar als Serveis Socials de l'Ajuntament i demanar cita prèvia per explicar la situació i informar-se de com fer el tràmit.

  2. Un cop he tramitat la Sol•licitud de Reconeixement de Dependència, què puc fer?

  Quan la Generalitat rep la sol•licitud de reconeixement, un equip especialitzat anirà al domicili per fer la valoració. Amb aquesta valoració es donarà una puntuació que servirà per determinar quin és el Grau de Dependència.

  Posteriorment, la Generalitat enviarà una carta amb la notificació del Grau de Dependència. En aquests moments, es poden reconèixer tres graus diferents:

  Grau I:

  Amb aquest grau no es pot accedir a la Cartera de recursos i ajudes econòmiques reconegudes a la Llei de Dependència.

  En aquests casos, és recomanable que si hi ha empitjorament de la situació, es demani una Revisió de grau. Tot i no tenir dret als recursos de dependència, es pot demanar cita amb la treballadora social referent, per valorar altres ajuts municipals i/o suport al domicili si la situació ho requereix.

  Grau II i Grau III:

  Amb el reconeixement d'aquests graus sí es pot accedir a la Cartera de Recursos de la Llei de Dependència.

  En aquests casos, s'ha d'esperar a que el professional municipal es posi en contacte amb la família per donar hora d'entrevista. Durant l'entrevista, s'informarà de tots els recursos i els ajuts als que es pot accedir i es facilitarà la documentació necessària per a tramitar-los.

  3. Quan puc demanar Revisió del Grau de Dependència?

  Es pot demanar sempre que hi hagi hagut un empitjorament de la situació de la persona dependent i si han passat més de 6 mesos des de l'última valoració.

  4. Com puc contactar amb la Generalitat per a fer consultes econòmiques sobre el meu expedient de Dependència (m'han baixat l'ajut econòmic, no he començat a cobrar i ja fa molt de temps que ho vaig tramitar, he deixat de cobrar sense causa aparent...)?

  Es pot trucar directament al telèfon 012, explicant que es vol fer una consulta de Dependència. Quan es contacti amb el servei de nòmines, cal donar el número d'expedient: DP/... Aquest núm. surt a la Carta de Resolució i/o a tots els documents PIA. Si no és possible donar aquest codi, es pot facilitar el DNI de la persona.

  Per més informació contactar amb:

  Arxiu extern

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800