Notícies
Publicat el 20.06.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Presentació de la propera edició de la Fira Argillà Argentona
Argillà 2019
També s'ha donat a conèixer el càntir de l'any, obra del prestigiós dissenyador barceloní Miguel Milà

Aquest dijous al matí s'ha celebrat la presentació de la propera edició de la fira internacional de ceràmica i terrissa Argillà Argentona, que tindrà lloc del 5 al 7 de juliol i que enguany comptarà amb Portugal com a país convidat.

L'acte ha comptat amb la participació, entre d'altres, de l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, el regidor de Cultura i president del Museu del Càntir, Àngel Puig, el director de la fira i del Museu, Oriol Calvo, a més del prestigiós dissenyador Miguel Milà, que ha rebut enguany l'encàrrec de dissenyar el càntir de l'any.

Argillà Argentona 2019 comptarà amb una setantena d'expositors, representant una dotzena de països, i que s'instal.laran a les principals artèries del nucli urbà (Avgda. Puig i Cadafalch, carrer Gran, plaça de Vendre, carrer Torras i Bages i plaça de l'Església).

Al llarg del cap de setmana se succeiran també d'altres activitats complementàries a la fira, amb tallers de ceràmica al torn i demostracions de terrissa tradicional, la decoració en directe d'un càntir gegant, exposicions o cinema, entre d'altres.

Càntir de l'any

Amb el canvi d'estratègia impulsat als darrers anys, l'edició 2019 del càntir de l'any ha estat obra del prestigiós dissenyador barceloní Miguel Milà, sota la coordinació de Quim Larrea, que ha apostat per un model fresc i atractiu, que combina el sistema de colat en motlle i l'ús de fang vermell. Aquest model ja es podrà adquirir durant el cap de setmana de la fira, a l'estand que s'instal.larà a la plaça de l'Església. 

L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha subratllat la voluntat de donar un impuls modernitzador i transformador a la peça del càntir a través d'aquesta aposta pel disseny i la funcionalitat de les darreres edicions i s'ha mostrat molt optimista en relació a la bona acollida que tindrà entre el públic. "Ës una obvietat que el càntir és molt maco i estic convençut que es vendrà molt bé", ha dit.

El director de la Fira Argillà Argentona, Oriol Calvo, ha assegurat que es detecta "un interès renovat i creixent per la ceràmica i l'art" i ha mostrat la seva satisfacció pels resultats de les noves apostes que ha dut a terme la mostra els darrers anys, per cercar nous públics i destinataris i per fer del càntir una peça d'utilitat i adaptada als nous temps.

Tota la informació de la Fira Argillà Argentona la podeu consultar al web www.argillaargentona.cat.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800