Opinió Grups Municipals
Publicat el 05.05.2022
Unitat - (Febrer - Març - Abril - 2022) Un poble viu, alegre i participatiu. Volem donar eines a la ciutadania perquè participi activament i informada
  • Argentona és una vila oberta i participativa, en què el teixit associatiu és ben viu i actiu i on, abans de la pandèmia, cada cap de setmana ens trobàvem tota mena d'actes bo i caminant pel Carrer Gran. La participació ciutadana ha estat un eix fonamental del poble i s'ha vist estroncat a causa de la covid-19 i les restriccions socials, però, ara que sembla que tot comença a anar millor, torna amb força.


    De la recuperació progressiva de la vida al carrer al nombre creixent d'actes d'entitats i associacions, les trobades socials i la comunitat tornen a ocupar l'espai. Per això, després de dos anys de pandèmia, era el moment de recuperar un lloc més per a escoltar i treballar amb la ciutadania: la reunió de poble. El 28 de març es va reprendre aquesta trobada perquè el govern expliqui la feina feta i perquè les argentonines i argentonins puguin demanar als seus representats polítics tot allò que els preocupa sobre el poble. Un espai per a generar debat i posar nous temes a l'agenda política municipal.


    A més, amb la voluntat de crear espais participatius enriquidors per als interessos diversos de la ciutadania, també s'estan creant un seguit de taules sectorials de treball: de comerç i restauració, d'igualtat, de gent gran, de gestió de l'arbrat i el verd urbà, d'adolescència i de joventut. Aquesta divisió per àmbits afavoreix que les persones amb afinitats per sectors concrets tinguin espai per a dir-hi la seva i que algunes franges d'edat, com ara les més joves, puguin agafar la paraula, autoorganitzar-se i guanyar confiança i autonomia.


    El deure de la política és donar veu a la ciutadania i eines perquè pugui participar activament i informada. Escoltant-nos i treballant conjuntament podem construir
    un poble encara més viu, obert, solidari i que posi les persones al centre.

    Article publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800