Propostes
Publicat el 06.06.2024
Argillà Argentona 2024 - Festival Internacional de Ceràmica
  • Dates: 
    5, 6 i 7 de juliol de 2024
  • Horari: 
    Divendres 5 de juliol de 17 h a 22 h / Dissabte 6 i Diumenge 7 de juliol de 10 h a 22 h (amb pausa de 14 h a 17 h)
  • Lloc: 
    Carrers del centre de la vila (Av. Puig i Cadafalch, C. Gran, Pça. de Vendre, C. Torras i Bages i Pça. de l'Església
  • Organitza:
    Museu del Càntir d'Argentona
  • Preu: 
    gratuït
  • El Museu del Càntir i l'Ajuntament d'Argentona es disposen a celebrar els dies 5, 6 i 7 del proper juliol una nova edició d'ARGILLÀ ARGENTONA - FESTIVAL INTERNACIONAL DE CERÀMICA. 

    Cartell Argillà Javier Mariscal

    Argillà Argentona fa un canvi de rumb en aquesta edició. No és un canvi radical ni sobtat, sinó una evolució del que ha estat fins ara. De fira evoluciona vers a festival. És a dir: passa de posar l'accent en l'activitat comercial en posar-lo a l'activitat cultural i artística. La part comercial hi seguirà essent i, de fet, ocuparà tot l'eix central de l'esdeveniment, amb més de 60 llocs de venda de ceràmica provinent de diversos països d'Europa i nord d’Àfrica.

    El principal canvi en l'edició d'enguany és la incorporació d'espectacles de fang i foc les nits de divendres i dissabtes, així com d'espectacles de dansa i música tradicional en l'acte inaugural, la tarda del divendres. També es faran micro-exposicions a quatre aparadors ceràmics del Carrer Gran, que ajudaran a donar visibilitat a autors emergents o poc coneguts i s'afegeixen dos nous espais expositius: el saló de pedra de l'Antic Ajuntament i el jardí de la casa modernista de Josep Puig i Cadafalch. Alhora, es potencien activitats culturals que ja s'anaven fent, com exposicions al Museu del Càntir, mostra de cinema sobre ceràmica, visites guiades al museu i a les exposicions, debats, tallers participatius de torn i de rakú, així com demostracions de terrissa tradicional.

    Cal destacar les actuacions de la companyia Animal Religion, amb Fang; la companyia FemFoc, amb  Mind the hiatus; els artistes de ceràmica contemporània que exposaran enguany: Eva Roučka (Museu), Pep Gómez (Casa Puig i Cadafalch) i Nuri Negre (Antic Ajuntament).

    El país convidat a l'edició 2024 és la República Txeca, que té una ceràmica de gran qualitat però que és encara poc coneguda al nostre país. D'entre els artistes que ens visitaran, cal esmentar Eva Roučka que exposarà al museu i farà demostracions tècniques a la Plaça de l'Església. En aquest mateix espai hi vendran les seves obres sis artistes txecs que vindran expressament a Argentona per a participar a l'esdeveniment.

    El càntir de l'any 2024 d'Argentona és de Javier Mariscal, que ha volgut donar la seva personal visió d'un atuell centenari com és el càntir, amb les seves tradicionals formes ondulades i gens simètriques. A més, també és l'autor del cartell, en què ha volgut retre homenatge als càntirs dels autors que l'han precedit. Es tracta del dissenyador amb més projecció pública dels que fins ara han participat al disseny del càntir, que es vendrà al preu de 30 Euros.

    L'horari de la fira serà divendres de 17 h a 22 h i dissabte i diumenge de 10 h a 22 h  (amb pausa de 14 h a 17 h), pels carrers centrals de la vila, amb demostracions de terrissa tradicional, tallers de torn i de rakú, mostra de cinema sobre ceràmica, exposicions de ceràmica contemporània,  i altres.

    Més informació al lloc web: www.argilla.cat, on s'hi troben representats els expositors que assisteixen anualment a la fira, i que vulguin formar part de la web Argillà Argentona, amb la seva obra, així com vídeos on es mostren diferents aspectes de l'ofici de ceramista, com una cuita amb la tècnica del rakú, o demostracions de terrissa tradicional, una visita virtual al museu i d'altres activitats que any darrere any hi anirem afegint.

    PROGRAMA FESTIVAL CERÀMICA ARGILLÀ 2024

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800