Opinió Grups Municipals
Publicat el 30.06.2016
CUP - Prendre part
  • Anant a l'arrel, així és com defineix el diccionari el verb participar, una de les nostres prioritats i que treballem per tal que sigui un pilar de la legislatura.

    En aquest àmbit, el més destacable ha estat convocar els argentonins a prendre part en els propers pressupostos municipals per decidir, en una porció petita, però considerable (500.000 euros, els mateixos diners que a Badalona), en què ens gastarem els diners. Després de rebre fins a 250 propostes, ara s'estan debatent en 5 taules de treball que en valoren les possibilitats efectives, i al setembre es farà la consulta perquè la decisió final la prengui tothom.

    També volem destacar la reactivació del Consell de la Vila. L'hem renovat, l'hem dotat d'una capacitat de decisió que no tenia fins ara i n'hem fet el centre logístic de la participació vilatana. Un espai necessari per a implicar la gent.

    Tenim un interès especial a remarcar que, a partir del proper curs escolar, els nens i nenes argentonins també podran prendre part en les qüestions que els afecten. Una vintena de petites grans persones, alumnes de 5è i 6è de les nostres escoles, formaran el Consell dels Infants, un dels punts del nostre programa electoral que més ens il·lusionen. El projecte encara es troba en fase embrionària, però creixerà, tot vol el seu temps, i quan es constitueixi serà molt estimulant escoltar com creuen que hauria de ser el seu poble els qui, un dia o altre, tard o d'hora, ens hauran de rellevar.

    Aquest és, doncs, el nostre repte polític: aconseguir la implicació de tanta gent com sigui possible als processos participatius, consolidar tot el que estem engegant i empoderar més el Consell de la Vila. I a llarg termini, com ho palesarà el Consell dels Infants, fer créixer l'interès per prendre part en les qüestions que ens afecten a tots, és a dir, per participar.

    Publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800