Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Ajuntament d'Argentona / Serveis / Participaciķ ciutadana / Pressupost Participatiu 2018
Pressupost Participatiu 2018
A quč vols destinar 500.000 euros del pressupost municipal? Tu tornes a decidir!
projectes guanyadorsPropostes finalistes
Propostes acceptadesPropostes descartadesPer tercer any consecutiu, l’Ajuntament d’Argentona impulsa un procés participatiu perquč la ciutadania decideixi en quč invertir 500.000 euros del pressupost municipal.

De l'1 al 30 de setembre podrās participar a la consulta ciutadana. Tindrās dues vies per votar: 

 • On line: mitjanįant el web www.argentona.cat/consulta
 • Vot en urna: A l'Oficina d'Atenciķ Ciutadana de l'Ajuntament d'Argentona i a l'Oficina municipal del Cros, i a d'altres equipaments municipals. També s'instal.laran punts de votaciķ a diversos espais de la via pública.
Quines novetats hi ha aquest any?

Per donar cabuda a projectes de menor envergadura perō que també sķn importants per a la ciutadania, l’ediciķ 2018 del Pressupost Participatiu farā una consulta a la ciutadania amb una llista doble: projectes de petit format, amb un cost de fins a 18.000 euros; i grans projectes. Dels 500 mil euros que s’obren a decisiķ de la ciutadania, 75.000 € es destinaran als petits projectes i la resta als grans projectes.

Quins projectes ja s’han fet grācies als pressupostos participatius ?
 • Estudi per a la coberta de la piscina municipalPavellķ antic
 • Remodelaciķ del pavellķ anticPlaįa del Molí
 • Renovaciķ parcs infantils (plaįa del Molí, Memorial Democrātic, Cros)
 • Remodelaciķ plaįa Montserrat (inici obres 1r semestre 2018)
 • Urbanitzaciķ carrer Lladķ i millora voreres carrer Gran fins carrer Bernat de Riudemeia (inici obres 2n semestre 2018)

Durant aquest 2018 s’endegaran també els projectes més votats als 2017, habilitar un local per l’Agrupament Escolta i la recuperaciķ del marge esquerre de la riera d’Argentona.

Quines propostes o iniciatives puc presentar?

Les propostes poden ser de qualsevol āmbit o servei de competčncia municipal, des de la millora d’un espai públic, la posada en marxa d’un nou servei municipal, programes d’activitats o formaciķ, campanyes promocionals o de sensibilitzaciķ, entre d’altres. Totes les iniciatives s’hauran de poder executar al llarg del 2019 i 2020. Han de ser propostes concretes,  viables econōmicament i que s’ajustin a la legalitat. No poden servir per subvencionar activitats o entitats ni beneficiar només a qui presenta la proposta.

Com puc participar?

El procés ofereix diversos mecanismes per participar-hi. Qualsevol entitat, col•lectiu o ciutadā pot prendre part a la fase inicial d’aquest procés de pressupost participatiu, presentant les seves propostes i iniciatives. Fins al 9 de marį podies fer-nos arribar les teves propostes per al Pressupost Participatiu 2018 mitjanįant el web www.argentona.cat/pressupostparticipatiu2018 o bé amb la butlleta que trobarās en aquest díptic i que podrās deixar a l’Oficina d’Atenciķ al Ciutadā de l’Ajuntament d’Argentona (c/ Gran, 59) o a l’Oficina municipal del Cros.

Si vols formar part dels grups de debat del pressupost participatiu que avaluaran i escolliran les propostes finalistes que es portaran a una consulta ciutadana final, envia’ns un correu electrōnic amb les teves dades de contacte a participacio@argentona.cat, posant a l’assumpte del missatge “Pressupost Participatiu”.

Qui podrā votar a la consulta ciutadana?

Durant tot el mes de setembre podrās escollir les propostes que més t’agradin mitjanįant una consulta ciutadana, que es farā via online i també per sistema tradicional d’urna. Podran participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys. També aquelles persones que, tot i no estar empadronades, acreditin ser titulars d’alguna propietat al municipi, fins al 25 d'agost.

Calendari del procés participatiu
 • Recollida de propostes ciutadania: Fins al 9 de marį 2018
 • Valoraciķ de les propostes i retorn a la ciutadania: Abril 2018
 • Sessions grups de debat ciutadā: Maig-Juny 2018
 • Selecciķ propostes finalistes: Juny 2018
 • Promociķ i difusiķ propostes finalistes: Juliol 2018
 • Consulta ciutadana: Setembre 2018

Si vols consultar la informaciķ dels processos anteriors clica al següent enllaį