Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Barri del Cros

El barri de Sant Miquel del Cros estā situat a tres quilōmetres del nucli  urbā de la Vila molt proper als municipis veīns de Matarķ i Cabrera de Mar.

El veīnat de Sant Miquel del Cros és un polígon d'habitatges homogeni, nascut en l'onada immigratōria que va viure Catalunya en els anys 60 i 70. Fruit d'aquesta pressiķ immigratōria es va permetre construir el barri en el seu emplaįament: entre dos polígons industrials allunyat del centre d'Argentona i flanquejat  per la riera d'Argentona i posteriorment per l'autopista. La majoria de la poblaciķ resident sķn immigrants o descendents seus, procedents sobre tot d'Andalusia i Extremadura. Té una poblaciķ que ronda els 1.000 habitants.  

barri CrosEn els darrers deu-quinze anys s'ha produīt un canvi en la composiciķ de la poblaciķ per l'increment de poblaciķ immigrada extracomunitāria. La connexiķ viāria principal entre el barri i el nucli d'Argentona és l'avinguda del Molí de les Mateves. El barri compta amb diversos establiments comercials: quatre bars/restaurants, una merceria, una botiga de roba, dos supermercats, un forn de pa, una carnisseria i una farmācia. Amb l'objectiu d'ampliar l'oferta comercial del veīnat, des de l'any 2012 també s'instalˇla cada diumenge al matí un mercat setmanal.

Festes i activitats

El barri de Sant Miquel del Cros compta amb un ric programa anual de festes. La Festa Major es celebra per Sant Miquel, pels volts del 29 de setembre i reuneix a centenars de persones. Amb l´esforį i l´enginy dels seus voluntaris s´aconsegueix organitzar cada any una Festa Major que ja és un referent a la zona. La comissiķ de Festes confecciona disfresses i engalana el barri amb decorats realitzats amb materials reciclats i molta imaginaciķ. La Festa de l´Arbre, la Fira d´Abril, la revetlla de Sant Joan o la Festa de Nadal sķn algunes de les festes que organitzen periōdicament les entitats i que apleguen un bon nombre de veīns i veīnes.

ENTITATS

Entitats Barri del Cros

Dades del servei
Situaciķ