Barri del Cros

El barri de Sant Miquel del Cros està situat a tres quilòmetres del nucli  urbà de la Vila molt proper als municipis veïns de Mataró i Cabrera de Mar.

El veïnat de Sant Miquel del Cros és un polígon d'habitatges homogeni, nascut en l'onada immigratòria que va viure Catalunya en els anys 60 i 70. Fruit d'aquesta pressió immigratòria es va permetre construir el barri en el seu emplaçament: entre dos polígons industrials allunyat del centre d'Argentona i flanquejat  per la riera d'Argentona i posteriorment per l'autopista. La majoria de la població resident són immigrants o descendents seus, procedents sobre tot d'Andalusia i Extremadura. Té una població que ronda els 1.000 habitants.  

barri CrosEn els darrers deu-quinze anys s'ha produït un canvi en la composició de la població per l'increment de població immigrada extracomunitària. La connexió viària principal entre el barri i el nucli d'Argentona és l'avinguda del Molí de les Mateves. El barri compta amb diversos establiments comercials: quatre bars/restaurants, una merceria, una botiga de roba, dos supermercats, un forn de pa, una carnisseria i una farmàcia. Amb l'objectiu d'ampliar l'oferta comercial del veïnat, des de l'any 2012 també s'instal·la cada diumenge al matí un mercat setmanal.

Festes i activitats

El barri de Sant Miquel del Cros compta amb un ric programa anual de festes. La Festa Major es celebra per Sant Miquel, pels volts del 29 de setembre i reuneix a centenars de persones. Amb l'esforç i l'enginy dels seus voluntaris s'aconsegueix organitzar cada any una Festa Major que ja és un referent a la zona. La comissió de Festes confecciona disfresses i engalana el barri amb decorats realitzats amb materials reciclats i molta imaginació. La Festa de l'Arbre, la Fira d'Abril, la revetlla de Sant Joan o la Festa de Nadal són algunes de les festes que organitzen periòdicament les entitats i que apleguen un bon nombre de veïns i veïnes.

ENTITATS

Entitats Barri del Cros

 
Dades del servei
Situació

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800