Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Pāgines
El Municipi

Carrer Gran
Carrer Gran
La vila d’Argentona estā situada a la part mitjana de la comarca del Maresme, a 33 km. al NE de Barcelona i a 4 km de la ciutat de Matarķ. El seu terme municipal és gran, ja que té una superfície de 25,22 km2, i va des del vessant de la Serralada Litoral fins prācticament al mar, ocupant tot el tram mitjā de la riera d’Argentona. Al nord limita amb Dosrius i la Roca del Vallčs, a llevant amb Matarķ, a ponent amb Ōrrius i al migdia amb Cabrera de Mar. Destaquen dins el terme els nombrosos torrents i rieres que aflueixen a la riera d’Argentona, com la riera de Riudemeia, la riera de Clarā, el torrent de Cirers i el torrent de Tossa, entre d’altres.

Els nombrosos boscos que cobreixen les muntanyes del terme sķn bāsicament de pins i alzines, els quals han ocupat progressivament moltes de les terres que fins ben entrat el segle XX havien ocupat vinyes i altres terres de conreu. L’agricultura ha disminuīt forįa en els darrers anys i la que resta és molt intensiva: hortalisses i floricultura sķn els principals conreus actuals.El casc urbā es troba al marge dret de la riera d’Argentona, a 88 m d’altitud, estructurat a partir de l’església parroquial de Sant Juliā i el carrer Gran, l’eix comercial de la vila.

A partir de la segona meitat del segle XIX i al llarg del segle XX el casc urbā ha crescut sobretot cap a ponent amb diferents plans d’eixample. Cal esmentar, a més, diversos nuclis urbans i urbanitzacions dispersos pel terme, com sķn el barri del Cros (al costat de la zona industrial del mateix nom, al Sud del municipi), Madā i les urbanitzacions de Can Raimí, les Ginesteres i Can Cabot, al vessant NO del terme.La vila es troba molt ben comunicada per autopistes i carreteres. Passa pel sud del terme l’autopista A-19, de Barcelona a Palafolls, que travessa el Maresme de forma longitudinal, i l’autovia C-60, que va de Matarķ a Granollers. Altres vies de comunicaciķ sķn les carreteres que enllacen Argentona amb Matarķ, Vilassar de Mar, Dosrius i Ōrrius. Argentona estā comunicada per una línia regular d’autobusos entre Matarķ i Granollers, que connecten amb el tren de la costa en direcciķ Calella i Barcelona.

T'ha estat útil aquesta informaciķ?  Sí  No