Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Ajuntament d'Argentona / Serveis / Participaciķ ciutadana
Participaciķ ciutadana
Quines sķn les funcions de l'Ārea DE Participaciķ Ciutadana?

L´Ajuntament d´Argentona fomenta la implicaciķ de la ciutadania en els afers i la gestiķ pública a través de la regidoria de Participaciķ Ciutadana.

participacio

Entre els objectius principals destaquen:

  • Crear espais que facilitin la participaciķ.
  • Fomentar la corresponsabilitat de la ciutadania amb el Govern a l'hora de prendre decisions.
  • Enriquir el debat ampliant la participaciķ i fomentar el consens en la presa de decisions en els projectes i accions municipals.
  • Impulsar polítiques de foment de l´associacionisme i el voluntariat.
  • Promocionar, formar i assessorar el teixit associatiu.
  • Estimular una xarxa de suport a les associacions.
Hi ha decisions municipals que s´han volgut prendre conjuntament amb la ciutadania i que compten amb un procés participatiu en trāmit. També existeixen altres espais de participaciķ gestionats des de diferents serveis de l'Ajuntament d'Argentona.

pastilla web consell vilapastilla web consells sectorialspastilla web processos participatius
pastilla web altres espais participaciķ
Compromís de qualitat

Per tal de millorar la qualitat de la participaciķ ciutadana a Argentona, s´elabora i es publica al portal de transparčncia una memōria del servei anualment que permet valorar la qualitat de la participaciķ.

Condicions d'accés

La participaciķ ciutadana a Argentona es vehicula principalment a través del Consell de la Vila, ōrgan māxim de la participaciķ ciutadana. Estā integrat per representants d´entitats, veīns a títol individual i representants dels grups municipals. Compta amb una Comissiķ Permanent que és el grup motor que debat i treballa les propostes, suggeriments i iniciatives del Consell de la Vila.

També existeixen els consells de participaciķ sectorials següents: Consell d'Esports, Consell de Cultura i Festes, Consell de Patrimoni, Consell de Mitjans i Consell Escolar Municipal. Actualment, s'estā recuperant el Consell de Medi Ambient i creant el Consell de la Infāncia.

D´acord amb l´article 156.2 del Text Refķs de la Llei municipal i de rčgim local de Catalunya, aprovat per Decret Legislatiu 2/2003, les sessions dels ōrgans de participaciķ sķn públiques. Per tant, qualsevol ciutadā podrā assistir a les reunions dels consells sectorials de participaciķ amb veu, perō sense vot.

Drets de les persones usuāries

Al Reglament de Participaciķ Ciutadana hi trobarās més informaciķ en relaciķ a tots els espais de participaciķ ciutadana, els mecanismes i eines al teu abast, així com dels drets i deures de la ciutadania pel que fa a la participaciķ ciutadana.

Ajudeu-nos a millorar

Si vols prendre part en algun dels consells o vols estar informat/da de l'activitat que desenvolupen, envia un correu electrōnic a participacio@argentona.cat o truca al 937974900 ext. 1131 o 1170. També et pots adreįar a l'oficina d'Atenciķ Ciutadana de l'Ajuntament (c/ Gran, 59) al correu electrōnic oac@argentona.cat.

Es rebran alhora qualsevol tipus de peticions a través del formulari web d´atenciķ ciutadana.

Dades del servei

Regidor de Participaciķ Ciutadana
Guillem Saleta
saletapg@argentona.cat

Tčcnic de Participaciķ Ciutadana
Sergi Fernández
participacio@argentona.cat
Telčfon: 937974900 ext. 1131

Tčcnica de Participaciķ Ciutadana
Marta Cabot
cabotnm@argentona.cat
Telčfon: 937974900 ext. 1170

REGISTRE CIUTADĀ

L´Ajuntament disposa d´un Registre Ciutadā, d´inscripciķ voluntāria, que permetrā a les persones inscrites estar informades de l'actualitat del municipi i de les experičncies participatives que es duguin a terme i, paral•lelament, formar part dels processos participatius en quč es preveu la participaciķ activa de la ciutadania.