Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Pāgines
Pressupost Participatiu 2017

Pressupost Participatiu 2017

QUČ HI FARIES AL TEU POBLE AMB 500 MIL EUROS?

L’Ajuntament d’Argentona torna a impulsar al 2017 un procés participatiu per tal que els veīns i veīnes puguin decidir de nou el destí de 500.000 euros del proper pressupost municipal.

Al 2016 Argentona va prendre part per primera vegada en un pressupost participatiu. Després d’un procés que va culminar amb una consulta, els ciutadans i ciutadanes van votar que al 2017 es destinessin 500.000 euros als següents projectes:

  • Redacciķ d'un estudi tčcnic per a cobrir i/o climatitzar la piscina municipal: 65.000 €
  • Millora de parcs infantils: 180.000 €
  • Millora de l'accessibilitat de la via pública: 121.000 €
  • Remodelaciķ del pavellķ antic: 134.000 €

Les propostes poden ser de qualsevol āmbit o servei de competčncia municipal, des de la millora d’un espai públic, la posada en marxa d’un nou servei municipal, programes d’activitats o formaciķ, campanyes promocionals o de sensibilitzaciķ, entre d’altres. Totes les iniciatives s’hauran de poder executar al llarg del 2018. Han de ser propostes concretes, viables econōmicament i que s’ajustin a la legalitat.

QUINES PROPOSTES O INICIATIVES PUC PRESENTAR?

Al llarg del 2017 i el 2018 s’impulsaran importants inversions i iniciatives destacades, com: la posada en marxa del projecte de nova biblioteca municipal a Can Doro, la remodelaciķ de la plaįa de Vendre, obres de millora a Les Ginesteres, l’arranjament dels carrers Josep Soler o Sant Ramon, la coberta de la pista exterior de la zona esportiva o la urbanitzaciķ de Can Raimí, entre d’altres.

Consulta la informaciķ del Pressupost Participatiu celebrat al 2016 per veure les propostes que es van presentar, si eren viables o no, i com es va desenvolupar el procés participatiu


COM PUC PARTICIPAR-hi?

El procés ofereix diversos mecanismes per participar-hi. Qualsevol entitat o ciutadā pot prendre part a la fase inicial d’aquest procés de pressupost participatiu, presentant les seves propostes i iniciatives.

Fins al 10 de marį pots fer-nos arribar les teves propostes per al Pressupost Participatiu 2017 mitjanįant el web del Pressupost Participatiu 2017 o bé amb la butlleta que trobarās al díptic que s'ha distribuīt a tots els domicilis i que podrās deixar a l’Oficina d’Atenciķ al Ciutadā de l’Ajuntament d’Argentona (c/ Gran, 59) o a l’Oficina municipal del Cros. També podrās recollir el díptic i la butlleta al mateix Ajuntament d'Argentona i l'Oficina del Cros.

Si vols formar part dels grups de debat del pressupost participatiu que avaluaran i escolliran les propostes finalistes que es portaran a una consulta ciutadana final, envia’ns un correu electrōnic amb les teves dades de contacte a participacio@argentona.cat, posant a l’assumpte del missatge “Pressupost Participatiu”.

Durant els mesos d’agost i setembre podrās escollir les propostes que més t’agradin mitjanįant una consulta ciutadana, i que es farā via online i també per sistema tradicional d’urna.

QUI PODRĀ VOTAR A LA CONSULTA CIUTADANA?

Totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys.També aquelles persones físiques que, tot i no estar empadronades, acreditin ser titulars d’alguna propietat al municipi.

Propostes

A continuaciķ podeu consultar el llistat de propostes que ha fet arribar la ciutadania que compleixin els requisits fixats per aquest procés participatiu, que sķn de competčncia municipal i viables tčcnicament i econōmicament, i aquelles que no s'ajusten als criteris i per tant queden descartades del debat als grups de debat ciutadā.

CALENDARI DEL PROCÉS PARTICIPATIU
  • Recollida de propostes de la ciutadania: Fins al 10 de marį 2017
  • Valoraciķ de les propostes i retorn a la ciutadania: Abril 2017. 
  • Sessions grups de debat ciutadā: Maig-Juny 2017
  • Selecciķ propostes finalistes: Juny 2017
  • Promociķ i difusiķ propostes finalistes: Juliol 2017
  • Consulta ciutadana: Agost-setembre 2017

Si vols fer una consulta o per a més informaciķ adreįa't a la regidoria de Participaciķ Ciutadana de l'Ajuntament d'Argentona, trucant al 937974900 o bé al correu electrōnic participacio@argentona.cat.

T'ha estat útil aquesta informaciķ?  Sí  No
AJUNTAMENT D'ARGENTONA Š 2014