Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Atenciķ Social
Servei d'Atenciķ a la Dependčncia
 • Oferim informaciķ sobre les ajudes que es poden demanar per a persones amb dependčncia (infants amb discapacitats, gent gran amb problemes greus de salut, adults amb malalties degeneratives).

  • Ajudem a fer la Sol•licitud de Dependčncia
  • Informem sobre els recursos als quals es té accés un cop feta la valoraciķ i,
  • Tramitem els ajuts i recursos disponibles (centre de dia, residčncia, ajuda econōmica per un familiar cuidador ...),
  • Fem el seguiment de les valoracions de dependčncia i,
  • En cas d’empitjorament, us ajudem a demanar una revisiķ del grau de dependčncia.
  PREGUNTES MÉS FREQÜENTS:

  1. Com puc demanar la Sol•licitud de Dependčncia?

  Es poden adreįar als Serveis Socials de l’Ajuntament i demanar cita prčvia per explicar la situaciķ i informar-se de com fer el trāmit.

  2. Un cop he tramitat la Sol•licitud de Reconeixement de Dependčncia, quč puc fer?

  Quan la Generalitat rep la sol•licitud de reconeixement, un equip especialitzat anirā al domicili per fer la valoraciķ. Amb aquesta valoraciķ es donarā una puntuaciķ que servirā per determinar quin és el Grau de Dependčncia.

  Posteriorment, la Generalitat enviarā una carta amb la notificaciķ del Grau de Dependčncia. En aquests moments, es poden recončixer tres graus diferents:

  Grau I:

  Amb aquest grau no es pot accedir a la Cartera de recursos i ajudes econōmiques reconegudes a la Llei de Dependčncia.

  En aquests casos, és recomanable que si hi ha empitjorament de la situaciķ, es demani una Revisiķ de grau. Tot i no tenir dret als recursos de dependčncia, es pot demanar cita amb la treballadora social referent, per valorar altres ajuts municipals i/o suport al domicili si la situaciķ ho requereix.

  Grau II i Grau III:

  Amb el reconeixement d’aquests graus sí es pot accedir a la Cartera de Recursos de la Llei de Dependčncia.

  En aquests casos, s’ha d’esperar a que el professional municipal es posi en contacte amb la família per donar hora d’entrevista. Durant l’entrevista, s’informarā de tots els recursos i els ajuts als que es pot accedir i es facilitarā la documentaciķ necessāria per a tramitar-los.

  3. Quan puc demanar Revisiķ del Grau de Dependčncia?

  Es pot demanar sempre que hi hagi hagut un empitjorament de la situaciķ de la persona dependent i si han passat més de 6 mesos des de l'última valoraciķ.

  4. Com puc contactar amb la Generalitat per a fer consultes econōmiques sobre el meu expedient de Dependčncia (m’han baixat l’ajut econōmic, no he comenįat a cobrar i ja fa molt de temps que ho vaig tramitar, he deixat de cobrar sense causa aparent...)?

  Es pot trucar directament al telčfon 012, explicant que es vol fer una consulta de Dependčncia. Quan es contacti amb el servei de nōmines, cal donar el número d’expedient: DP/... Aquest núm. surt a la Carta de Resoluciķ i/o a tots els documents PIA. Si no és possible donar aquest codi, es pot facilitar el DNI de la persona.

  Per més informaciķ contactar amb:

  Arxiu extern

T'ha estat útil aquesta informaciķ?  Sí  No
Publicat el 26.09.2014