Opinió Grups Municipals
Publicat el 27.10.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Junts x Cat - (Agost-Setembre-Octubre). JUNTS PER CATALUNYA APOSTA PER UN COMPROMÍS CONTRA L'OCUPACIÓ IL•LEGAL DELS IMMOBLES
  • En els últims anys el fenomen de l'ocupació il•legal d'immobles ha pres una deriva preocupant per a molts ciutadans, doncs algunes màfies han volgut aprofitar-se de la problemàtica de la manca d'habitatge digne amb el sol objectiu de fer negoci a costa de la gent més desemparada. També està passant que alguns “okupes” en lloc de respectar els veïns i l'habitatge que han ocupat, causen incivisme o bé problemes de salubritat i seguretat dels immobles, aquest problema és molt greu per a molts veïns de bona voluntat que no en tenen cap culpa, i això va més enllà de si s'ocupen primeres o segones residències o de si el propietari és un gran tenidor o un petit propietari.

    DES DE JUNTS PER CATALUNYA ENS PROPOSEM AFRONTAR LA PROBLEMÀTICA DELS OKUPES AMB DUES PRIORITATS: LLUITAR CONTRA LES MÀFIES QUE TRAFIQUEN AMB HABITATGES BUITS I LLUITAR CONTRA L'INCIVISME QUE GENEREN ALGUNS OKUPES


    Per tant, des de Junts per Catalunya ens proposem afrontar la problemàtica dels okupes amb dues prioritats: lluitar contra les màfies que trafiquen amb habitatges buits i lluitar contra l'incivisme que generen alguns okupes. Per aquest motiu vam presentar al Ple una moció on es demanava a l'Ajuntament que assumís les seves competències per adoptar mesures en cas de que els immobles ocupats creessin greus problemes de salubritat i seguretat, doncs en aquest cas la llei del dret de l'habitatge de Catalunya ens empara a actuar. Fora d'aquests supòsits hem votat a favor de demanar que se'ns doni més instruments per lluitar contra aquest problema, del qual lamentablement Argentona no n’és aliè.
    També vam portar al Ple una moció per la creació d'un Marketplace, que és una plataforma digital on els comerços d'Argentona s'hi podran adherir i podran comerciar digitalment amb els usuaris. Volem reforçar el comerç local de cara al futur tecnològic i davant qualsevol altre confinament.

    Article publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800