Opinió Grups Municipals
Publicat el 14.01.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Unitat - (setembre-octubre 2019). Llibertat presos polítics!
  • En un article d’àmbit municipal, voldríem parlar de les qüestions que afecten específicament els argentonins i argentonines. N'hi ha moltes de què parlar. Un exemple seria la proposta de l'equip de govern de fer Reunions de Poble trimestrals. Un altre exemple seria la implantació de l'Agenda 2030 en el nostre municipi (l'Agenda 2030 és el full de ruta per avançar vers el desenvolupament sostenible impulsat per les Nacions Unides). També hauríem d'informar del que es fa per desencallar projectes i qüestions que porten un considerable retard d'execució; esperem parlar-ne en positiu en propers articles.

    Però malauradament hem de denunciar la repressió de l'estat. En tant que argentonins i argentonines, independentistes o no, però en tot cas demòcrates, ens hem de fer ressò de les actuacions arbitràries d'un estat que actua contra els ciutadans i les ciutadanes i que, sense cap mena de vergonya, pregona als quatre vents que és un estat de dret. EL RECENT EMPRESONAMENT DE SET MEMBRES DELS CDR ÉS UN EPISODI MÉS DE LA LLARGA LLISTA D'ACTUACIONS REPRESSIVES DE L'ESTAT ESPANYOL El recent empresonament de set membres dels CDR és un episodi més de la llarga llista d'actuacions repressives de l'estat espanyol. És evident que en l'aniversari de l'1-O, en vigílies de la sentència sobre el procés i a unes setmanes d'unes noves eleccions, l'estat necessitava fer una actuació contra l'independentisme.

    Tots els manuals repressius ho deuen incloure entre els principals preceptes. I també és evident que l'estat actua saltant-se la necessària separació de poders. Si no, com s'explica que tots els mitjans informatius d’àmbit estatal culpabilitzin els CDR -sense tenir en compte la presumpció d'innocència- sobre actuacions que ningú més hauria de saber tret de la policia i els jutges? Denunciem aquests fets i advertim als demòcrates que s'ho prenen com una qüestió aliena: si se'n surten amb els independentistes, a qui perseguiran després?

    Article publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800