Opinió Grups Municipals
Publicat el 18.01.2019
PSC - Utilitzen el pressupost per fer la campanya electoral
  • El govern d'Argentona ha deixat d'executar el pressupost municipal durant els darrers anys 2017 i 2018 de forma significativa (22% i 30%). Això vol dir que més enllà de les despeses ja compromeses de personal i contractes de serveis, han deixat sense fer-se les inversions pressupostades. En canvi per l'any electoral de 2019 prometen inversions de l'ordre de 2,5 milions d'euros el que suposaria un increment del 86%, bastant impensable, vista la incapacitat de gestió demostrada.

    D'altra banda el pressupost d'ingressos per al 2019 està ple de previsions fictícies: s'inflen els ingressos per multes, per llicències de construcció, per l'IBI i tot un seguit de previsions a l'alça. Només cal llegir-se els informes dels serveis econòmics municipals per confirmar-ho.

    En definitiva, ens ha vingut a dir el govern amb el pressupost pel 2019: “Com que no farem el que hem pressupostat, perquè és el que fem cada any, inflarem els ingressos i després deixarem de fer les obres compromeses perquè no tindrem els diners realment”. Però el més greu d'aquesta política no és aquest engany, sinó que per fer les inversions demanen a crèdits bancaris tot l'import del que diuen que faran.

    Per embullar la troca, la Companyia d'Aigües reconeix un dèficit de 177.000 € que els demana a l'Ajuntament i que aquest no inclou en el pressupost. Tenim per tant un pressupost  esequilibrat. Un govern municipal amb provada incapacitat de gestió i amb cinc mesos per realitzar unes inversions de les que fins ara no han estat capaços ni de fer-ne el 13 % del que havien previst.

    El nostre Ajuntament, amb un pressupost consolidat de 18,5 milions d'euros, requereix una eficàcia i eficiència que ara no té i que confiem poder-li donar i liderar a partir del proper mes de juny en benefici de tots els vilatans i contribuents.

    Article publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800