Opinió Grups Municipals
Publicat el 02.02.2018
PSC - Mantenir Argentona lliure de violències masclistes
  • El grup municipal socialista hem promogut la creació d'un Pacte de poble per mantenir Argentona lliure de violències masclistes. Mitjançant la presentació d'una moció al Ple hem aconseguit la creació d'un grup de treball que farà un pla d'actuació per aconseguir aquest objectiu. Volem que aquest grup de treball de caràcter sòcio-polític estigui format, no solament per regidores i regidors, sinó principalment pels agents socials implicats en aconseguir mantenir Argentona lliure d'agressions masclistes, en àmbits ben diversos, que van des del lleure fins l'esport, passant per l'ensenyament i per l'actuació tota mena d'entitats socials i cíviques del municipi.

    Si l'objectiu principal és evitar la violència i les agressions masclistes volem, com a poble, fer una tasca preventiva important. De manera que es tingui en compte la pluralitat en les formes de convivència i la solidaritat entre persones de totes les edats. Per això creiem que cal parar especial atenció a grups específics com és ara els de les noies adolescents i els de les dones grans.

    El Pacte de poble que hem proposat exigeix que, tant el Consistori, com les entitats i institucions locals, els centres educatius i els vilatans, de manera individual, es comprometin a fer tot allò que sigui necessari per remoure les consciències i canviar les mentalitats resistents a la llibertat de les dones. En aquest sentit el Pla procurarà capacitar a totes les persones de la vila d'Argentona per prevenir i, si és el cas, denunciar les situacions d'agressió o de violència envers la dona.

    Afortunadament, la societat argentonina és cada vegada més conscient de que cal que lluitem per acabar amb fets denigrants com els que, massa sovint, s'han produït a altres municipis. No voldríem haver de recordar que l'any passat van morir a Espanya, 52 dones assassinades, vuit de les quals a Catalunya. Però és una realitat ben esgarrifosa. Argentona ha donat mostres de que se sap manifestar i organitzar per evitar les situacions d'agressió masclista. Cal però que sapiguem donar una resposta plena i satisfactòria que complementi les accions de les administracions públiques i que, fins ara, han estat insuficients. Volem, en definitiva, que Argentona es pugui declarar com a vila lliure de qualsevol violència masclista.

    I creiem que amb la participació de totes i de tots ho podem aconseguir!

    Publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800