Opinió Grups Municipals
Publicat el 10.04.2019
ERC - La nova Plaça de Vendre
  • Ja ha començat el compte enrere que farà realitat el que ha de ser el nou pol d'atracció comercial de la plaça de Vendre. Han passat molts anys des que es van construir les actuals parades que, des d'un principi, van tenir un caràcter provisional. La provisionalitat s'ha allargat més de 50 anys sense que cap govern, fins ara, tirés endavant una proposta de remodelació d'aquest espai. El resultat ha estat un mercat que no compleix els mínims requisits que ha de satisfer una instal•lació d'aquest tipus i una plaça morta en un entorn privilegiat.

    La proposta consisteix en enderrocar les parades existents, reurbanitzar l'espai que ocupen, i instal•lar-hi dos edificis nous que contindran tres parades de venda al públic, una cafeteria i uns lavabos públics. Els edificis tindran un aspecte més lleuger que l'actual, ja que s'integra en un espai de protecció patrimonial de l'entorn de can Puig.

    Aquesta operació, a banda de donar un millor servei als vilatans, també ha de servir per activar comercialment la plaça de Vendre, que forma part de l'eix del carrer Gran i, que en el futur, ha d'arribar fins a la Velcro. Aquest eix es complementa amb l'eix cultural que va de la plaça de l'Església fins a la futura Biblioteca que disposarà d'espai d'aparcament en soterrani.

    Actualment el projecte està aprovat, dotat econòmicament, i en fase de licitació. Per tant, aquesta obra serà realitat si els resultats de les properes eleccions municipals no ho impedeixen. El govern d'Argentona format per ERC, CUP i ICV estem convençuts que potenciar el comerç de proximitat, el dinamisme comercial i l’ús dels espais públics és bo per Argentona, per això ens costa d'entendre que hi hagi forces polítiques que hi posin entrebancs.

    Article publicat al Cap de Creus 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800