Notícies
Publicat el 12.11.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Les escoles d'Argentona iniciaran el proper curs el projecte de Coeducació
coeducat
La regidoria d'Igualtat, Feminismes i LGTBI i els centres educatius del municipi es comprometen a avançar en la creació d'una xarxa d'escoles coeducadores

La regidoria d'Igualtat, Feminismes i LGTBI i els centres educatius del municipi, s'han compromès a impulsar una Xarxa d'Escoles Coeducadores. Així, a partir del curs vinent 2022-23, tots els centres d'educació infantil, primària i secundària del Municipi  encetaran la  primera fase, del Programa de coeducació, perspectiva de gènere i educació afectivosexual al currículum, ofert des del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, que inclou una  formació inicial als equips docents a nivell interdisciplinar, a més  d'incorporar a totes les activitats escolars i extraescolars els continguts programats que ens ofereix el programa Coeduca't.

La coeducació té com a objectiu  avançar cap a un model educatiu inclusiu, que incorpori la igualtat de gènere i la coeducació per contribuir a la millora de la societat, on no hi tingui cabuda la discriminació per raó de gènere, i que doni eines per desenvolupar unes relacions afectives i sexuals respectuoses, i prevenir, així, la violència masclista.

La coeducació es treballa als centres educatius en diferents nivells:

A nivell personal:  Prepara les noies i els nois per a la vida afectiva i sexual basada en la igualtat de gènere i els drets humans, i facilitar la construcció d'un model integral de persona, sense estereotips sexistes, entre d'altres valors.

A nivell escolar:  Impulsa  un projecte educatiu que assegura espais rics, estables i segurs. Vincula la coeducació i la perspectiva de gènere als currículums amb materials curriculars, orientacions, suggeriments i materials al professorat.


A nivell social:  Es contribueix, des dels centres educatius, a fer efectiva la igualtat de gènere. Col·labora  en la prevenció de totes les violències que tinguin l'origen en el masclisme i el sexisme

L'Ajuntament d'Argentona valora molt positivament aquesta aposta, ja que la coeducació contribueix a potenciar uns valors entre  l'alumnat i les famílies que afavoreix de forma positiva en les capacitats i competències col·lectives per erradicar el sexisme, els estereotips de gènere i la cultura de la violència i la discriminació.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800