Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 02.09.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'antiga fàbrica Velcro es convertirà en un aparcament de vehicles
antiga fabrica velcro
Tindrà capacitat per a uns 70 vehicles. Les obres d'enderroc de l'edifici i construcció de l'aparcament es duran a terme l'any vinent

L'Ajuntament d'Argentona impulsarà al 2021 l'enderroc de l'antiga fàbrica Velcro i la construcció d'un aparcament de vehicles.

El projecte, que presenta un pressupost que ronda el mig milió d'euros, compta amb una subvenció de més de 127.000 euros procedents d'una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya.

En una primera fase es demolirà l'edifici industrial situat entre mitgeres als carrers Les Parres, Joan XXIII, Ramon i Cajal i Enric Granados, i que es va construir a principis de la dècada dels 60 del segle passat. També està previst enderrocar la construcció on es troba la ràdio municipal, que es traslladarà a un nou emplaçament. Sí que es mantindrà la nau on s'hi ubica el Casal de Joves, que és més recent i es troba en millor estat de conservació.

En qualsevol cas, aquests treballs es realitzaran amb molta cura per tal de no malmetre les edificacions veïnes ni cap construcció que no siguin les estrictament previstes.

L'edifici, que ocupa un solar de 2.465 metres quadrats, acull des de fa anys alguns serveis municipals, com el Casal de Joves i Ràdio Argentona, a més de diverses dependències per a entitats i per a la realització d'activitats, tot i que ha anat progressivament minvant el seu ús i ocupació. L'enderroc permetrà, a més, la retirada de fibrociment i d'altres residus i materials d'aquesta construcció que estaven patint un important procés de degradació.

Després de l'enderroc caldrà realitzar-hi diversos treballs d'urbanització a nivell de carrer, així com de l'espai que deixarà l'edifici enderrocat, per tal de dotar-lo de serveis de recollida d'aigües pluvials, il·luminació, paviments i la senyalització necessària per a destinar-lo a un aparcament de vehicles.

Aparcament

El nou aparcament per a cotxes i motos, amb capacitat per a unes 70 places aproximadament, depenent de com es concreti finalment el projecte, tindrà entrada pel carrer Joan XXIII i sortida pel carrer Les Parres.

Serà un espai exterior, que pretén donar una resposta a la mobilitat i el problema de l'aparcament al centre. També en previsió davant la futura construcció de la nova biblioteca municipal a Can Doro, que impedirà temporalment l'estacionament en aquesta zona.

L'aparcament comptarà també amb punts de càrrega per a vehicles elèctrics i places especials per a usuaris amb mobilitat reduïda. La durada de les obres s'estima en uns sis mesos.

El nou Pla Urbanístic Municipal d'Argentona preveu que aquest espai esedevingui un mercat en el futur, i l'aparcament de vehicles es soterraria.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800