Notícies
Publicat el 05.11.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple municipal de novembre
Ple novembre 2019
El consistori agraeix la tasca realitzada durant aquests anys al qui fóu alcalde i regidor de Tots x Argentona, Pep Masó, que va presentar fa uns dies la seva renúncia

Aquest dilluns es va celebrar el ple corporatiu municipal del mes de novembre. La sessió va comptar amb l’absència de Pep Masó, que ja fa uns dies va presentar la renúncia a l’acta de regidor per motius personals, i per motius de salut de la regidora Montse Cervantes. A la part inicial Tots x Argentona va consultar per la retirada de la partida prevista per a la creació d’una zona vermella d’estacionament, projecte que el govern va confirmar que no s’impulsarà aquest any.

Pacte del temps

El plenari va donar llum verda a l’aprovació del Pacte del temps, assumpte que s’havia ajornat diverses ocasions i que va comptar amb el suport de totes les formacions, a excepció de l’abstenció de Tots x Argentona, que es va justificar en considerar que les mesures que planteja el document són de difícil implementació.

Mocions

Tots x Argentona va recuperar les propostes presentades fa unes setmanes per a la creació d’una comissió de seguiment dels projectes d’urbanització i seguiment del centre històric, amb la intenció de cercar el màxim consens per desenvolupar l’espai de Can Doro i Cal Guardià. I també en una segona moció plantejava la creació d’una comissió de serveis territorials i urbanisme. Ambdues propostes es van resoldre per unanimitat.

Junts x Catalunya-Argentona va decidir retirar una moció en relació a la restitució dels elements patrimonials de Can Doro i Cal Guardià.

El regidor Fran Fragoso va plantejar una moció, aprovada per unanimitat, perquè l’Ajuntament subvencioni les reformes necessàries per substituir banyera per plat de dutxa als domicilis de persones amb discapacitat, problemes de mobilitat, i persones més grans de 75 anys. El govern va assenyalar que la Diputació de Barcelona ja compta amb un programa d’ajuts per aquest tipus d'obres

A la part d’interpel·lacions, el PSC va consultar diverses qüestions, com l’incompliment del termini de pagament de factures als proveïdors de l’Ajuntament i les mesures que prendrà l’administració local. També va sol·licitar l’actualització de l’inventari municipal de béns i va demanar a l’Ajuntament la seva posició sobre l’Escola de música. Des del govern es va defensar que els períodes de pagament es compleixen i sí va reconèixer que hi ha una relació de factures que s’abonen fora de termini però que tenen a veure principalment amb les operacions i serveis entre l’Ajuntament i la companyia municipal Aigües d’Argentona. Pel que fa a l’actualització de l’inventari, l’executiu local va obrir la porta a estudiar la seva inclusió en el proper pressupost municipal. I en relació a la darrera qüestió, el regidor d’Educació va defensar que hi ha un compromís ferm en relació a la música i que estan en contacte amb l’escola, no només pel que fa a la subvenció si no per treballar plegats per millorar l’espai on desenvolupen la seva activitat.

Abans d’iniciar el torn de precs i preguntes, es va donar compte de la renúncia de Pep Masó. La portaveu de Tots x Argentona Montse Capdevila, va agrair la tasca i el paper desenvolupat per l’exalcalde i l’exregidor de la formació. La resta de formacions també van fer extensiu el seu record i gratitud

Precs i preguntes

A l’apartat de precs i preguntes, Tots x argentona va sol·licitar reforçar la neteja després del pas del mercat setmanal pel centre de la vila; i també es va sol·licitar informació sobre l’adquisició d’obres pictòriques per part de l’Ajuntament i per les possibilitats de recuperació del mercat de 2a mà del veïnat del Cros.

El PSC va recordar alguns precs formulats en sessions anteriors, pel que fa a la modificació de crèdit per cobrir diversos projectes culturals, com la programació de la temporada de La Sala; el servei de Correus a Les Ginesteres o pel recurs en relació al canvi de nom dels carrers. I també va demanar informació en relació al seguiment de la vaga i el tancament institucional que es va dur a terme el passat mes d’octubre.

El govern es va comprometre a facilitar la informació sobre el detall del cost dels espectacles, també que s’està a l’espera de conèixer quines propostes de millora proposa Correus, i va deixar en mans del ple la resolució del recurs de reposició sobre el canvi de nom de Passeig de la República, en el ple de desembre.

Junts x Argentona, per la seva banda, va lamentar els actes vandàlics que es van registrar la nit de castanyada, amb pintades i a diversos contenidors. L’alcalde Eudald Calvo va informar que s’havien iniciat els treballs per a la neteja de les pintades, així com el reparament de desperfectes, com els que es van produir a la zona de Cirés o la plaça Montserrat.

Després d’un breu torn obert al públic, la sessió va concloure després de dues hores de durada.

Podeu recuperar l'àudio del ple, enregistrat per Ràdio Argentona, al següent enllaç:

Àudio ple novembre 2019

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800