Biblioteca
Literatura
Presentació llibre "Josep Abril. Alcalde de Mataró afusellat pel franquisme"
Josep Abril. Alcalde de Mataró afusellat pel Franquisme de Margarida Colomer

Josep Abril. Alcalde de Mataró afusellat pel franquisme és el nou títol editat per la Fundació Josep Irla, escrit per la historiadora Margarida Colomer i Rovira. 

Josep Abril i Argemí (Santa Maria de Palautordera, 1868 - Barcelona, 1939) combinà el seu ofici de sabater amb un gran afany de saber autodidacta i compromís polític esdevenint un dels prohoms del republicanisme mataroní de principis del segle XX, com a regidor i com a líder del Partit Republicà Democràtic Federalista i Radical. El Centre Republicà Federal que liderà fou una de les entitats que s'adherí, el març de 1931, a la nounada Esquerra Republicana de Catalunya. Un mes després esdevenia el primer alcalde republicà de Mataró. Aquesta trajectòria el va portar, a la fi de la Guerra Civil, a ser detingut, empresonat, jutjat, condemnat a mort i executat pel règim franquista, esdevenint un símbol de les llibertats democràtiques.

Hi intervindà l'autora, juntament amb en Francesc Teixidor, regidor de l'Ajuntament de Mataró per ERC-Moviment d'Esquerres, i Núria Benages, besneta de Josep Abril.

Es regalaran exemplars del llibre.

JosepAbrilMargaridaColomer 

Dimecres
9
maig
2018
19h
Lloc Biblioteca Municipal d'Argentona
Adreça C/ Gran, 3-5
Hora 19 h
Durada 1 hora aproximadament
Organitza Centre d'Estudis Argentonins - Fundació Josep Irla - Ajuntament d'Argentona - Biblioteca Municipal d'Argentona
Preu Entrada lliure
Tipus d'acte Literatura
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800