Notícies
Publicat el 12.07.2016
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
La Festa Major 2016 s'inspira en la "Nit de tapar pous"
El 3 d'agost es farà una representació d'aquest episodi històric i també s'ha organitzat un joc de rol en viu

Tapapous 2016

L'any 1883 va haver-hi a Argentona una revolta popular contra aquells veïns que, per egoisme, van construir-se els seus propis pous malgrat estar prohibit. Aquests veïns van provocar amb la construcció d'aquests pous que la font de Sant Domingo deixés de rajar.

Un d'aquests pous particulars construït al carrer Sant Ferran va sobreeixir i va sortir per la porta de la casa, delatant d'aquesta manera el seu propietari. Això va encendre la ràbia de vilatans i vilatanes que no tenien aigua, i van començar a tapar tots els pous que van trobar al seu pas i que al final de la nit van ser un total de 23. Les autoritats, davant d'una solució tan justa, no van atrevir-se a ofegar la revolta i van deixar resolt d'aquesta manera el problema de l'aigua d'Argentona.

Aquest és un petit resum d'aquest episodi que ha servit a la regidoria de Festes i la Comissió de Festa Major per elaborar un fil històric per dotar a la propera edició de la Festa Major d'un caire més popular.

Pregó a la plaça de l'Església

Així, una de les principals novetats d'aquesta edició serà el canvi d'emplaçament del pregó, que es traslladarà a la plaça de l'Església. Seguidament es farà una dramatització i posada en escena de la Nit de tapar pous, que anirà a càrrec de diverses entitats i vilatans, per diversos carrers de la vila.

Aquest relat històric també ha impulsat la posada en marxa d'un joc de rol "en viu", batejat com La Batalla dels Tapapous. i que se celebrarà al llarg de la Festa Major, del 3 al 6 d'agost. Poden participar majors de 12 anys i l'objectiu és anar eliminant adversaris disparant-los amb xeringues i/o pistoles d'aigua. Per a més informació sobre el joc de rol i com inscriure't clica al següent enllaç

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800