Si voleu donar a conèixer alguna activitat, ompliu el següent formulari:
Quan va ser capturada i deportada als camps de Ravensbrück i de Holleischen va conèixer l'infern, però també la solidaritat i la germanor sense límits: “Envoltada de dones amigues i de dones desconegudes que patien el mateix destí que jo, em sentia sola i a la vegada em sabia acompanyada. En la nostra immensa solitud ens teníem les unes a les altres.” Va sobreviure a l'horror dels camps de concentració gràcies a la força moral i a la solidaritat entre companyes. Quan van ser alliberades, es van prometre no oblidar.
La vida de Neus Català (1915), la darrera supervivent catalana del camp d'extermini de dones de Ravensbrück, és la història viva d'un segle i d'una lluita constant. La instauració a Espanya de la II República, els somnis trencats de tota una generació amb l'esclat de la guerra civil, el dolorós exili dels vençuts camí de França, sortir d'una guerra i anar a topar-se amb la Segona Guerra Mundial, l'activitat antifeixista clandestina en una França ocupada pels nazis i la posterior deportació al camp d'extermini (ella els anomena camps de la mort), són els grans capítols de la història del segle XX que ha viscut en primera persona.
Nota: Abans el començament es llegirà el Manifest del Dia Internacional de les Dones.
CRÍTIQUES“Mercè Arànega fa seva la veu i la personalitat de NeusCatalà en una actuació formidable” Joan-Anton Benach, La Vanguardia.
“Una experiència única... La paraula, la memòria i una actriu que ens la transmet amb una proximitat magnètica. I amb l'afortunada sensació d'una experiència única. Christian Machio, www.recomana.cat.
“Un viaje a través de la memoria. Un homenaje al sacrificio, la justicia, las libertades democráticas y la defensa de los derechos humanos” Oriol Puig, www.Eldiario.es
MEDIA I WEBhttp://www.timeout.cat/barcelona/ca/teatre/grec-2015-neus-catala-un-cel-de-plom