Notícies
Publicat el 02.01.2015
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Programa d'actes de la Festa Major d'hivern
Encavalcant-se gairebé amb les festes de Nadal, Argentona celebra la festa Major d'hivern en honor a Sant Julià.

Cartell FM Hivern 05A les tradicionals activitats culturals, lúdiques i folclòriques se sumaran la Fira d'Artesania i Alimentació a la plaça Nova i la festa dels Tres Tombs. Aquest és el programa d'activitats:

Dijous, 8 de gener

A les 19.30 h, al Saló de Pedra

Passi del documental “Determinants de la Salut” de SICOM ( Solidaritat i Comunicació)

Seguidament, Taula rodona i presentació del “Programa per un Servei Nacional de  Salut a Catalunya”. Intervindran els ponents : Pep Martí (CAPS – Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris) i Pep Cabayol (SICOM). Organitza: AA. VV. d'Argentona

Divendres, 9 de gener

De les 17 a les 19 h, a l'Espai Can Doro 

Tallers recreatius amb els gegants:  Creació d'una careta de gegants, Aprendre a portar un capgròs, aixecar l'Elisenda, tocar el bombo, la caixa o el tabal, etc.  Al final hi haurà  xocolata calenta pels participants.  Organitza: Colla de Geganters i Grallers d'Argentona. Suport: Calabrot d'Argent. Col·labora: Bar de la Plaça

A les 20 h, a la Casa Gòtica

Inauguració de l'exposició "Resistents i Deportades", de l'Associació Amical Mauthausen”. Tot seguit, es durà a terme la conferència a càrrec de la Sra. Rosa Tauran, Catedràtica d'Història Contemporània i ex Presidenta de l'Amical Mauthausen.

L'exposició romandrà oberta fins al 8 de febrer. Organitza: Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell. 

A les 23 h, a l’ l'Espai Can Doro 

Nit de festa a càrrec de DJ Ciano. Ens oferirà una sessió dels millors i més popular temes per fer-nos ballar i omplir de música la primera nit de festa major. 

Dissabte, 10 de gener

Fira d'Artesania i d'Alimentació

A la Pl. Nova , de 10 a 14:30 h i de 17:30 a 21 h.

A les 10.30 h, davant de l'Ajuntament 

Concentració per anar a ofici amb les autoritats, els gegants de la Colla de Geganters i Grallers d'Argentona i representants dels Amics del Pubillatge.

A les 11 h, a l'Església Parroquial de Sant Julià

Ofici en honor a Sant Julià.  Predicarà Mn. Segimon Garcia, rector de Santa Maria de Mataró i Vicari episcopal.

Tot seguit, des de l’Ésglésia de Sant Julià, baixant pel carrer Gran fins a la Pl. Nova Cercavila de gegants. Organitza: Colla de Geganters i Grallers d'Argentona.

De les 11 a les 15 h, a l'Espai Can Doro 

Campionat d'Escacs Infantil Joan Alsina per Sant Julià. Inscripcions i més informació a: astabledavid@hotmail.es. Organitza: Club d'Escacs d'Argentona al Centre Parroquial d'Argentona i l'empresa Escacs i Mat.

A les 12.30 h, a la Pl. Nova

Sardanes amb la Cobla Selvatana. A la mitja part s'oferirà  vermut.

Col.labora: Bar de la Plaça i BonÀrea Argentona.

Dos passis, a les  17.30 i a les 19.30 h, a La Sala 

Concert de Festa Major amb l'Orquestra Selvatana. Preu: 3 €. Entrades anticipades a l'Ajuntament del 5 al 9 de gener (ambdós inclosos) i a taquilla una hora abans.

A les 17.30 h a les 19.30 h, a la Pl. de Vendre 

7a Mostra de Bestiari de Foc amb El Follet i la Fantasma de Sant Feliu de  Codines, la Follonera de Palafolls, el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona i La Polseguera d'Argentona. 

Al llarg de la mostra hi haurà activitats pels més petits al voltant del món del foc i del bestiari festiu. 

A les 19 h, tabalada de les colles participants i,  a les 19.15 h petit correfoc dels Banyetes (Plànol) A càrrec de: Calabrot d'Argent i Diables d'Argentona.

A les 19.30 h, des de la Pl. de Vendre (Plànol) Cercavila de Bèsties de Foc a càrrec de Diables d'Argentona amb la Polseguera d'Argentona amb les colles del Follet i la Fantasma de Sant Feliu de Codines, la Follonera de Palafolls i el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona.

A les 19 h, al Museu del Càntir Inauguració de l'exposició  “Diàlegs de fang 2015” dels alumnes adults de l'Escola Taller de Ceràmica. Organitza: Museu del Càntir 

Seguidament, Inauguració de l'exposició “Càntirs d'arreu del món”. Organitza: Museu del Càntir 

A les 22.30 h, a l’ l'Espai Can Doro. Nit de festa: Concert amb el grup La Colònia. Aquest projecte arrenca pels voltants del 2011 amb la trobada d'Albert Galcerà, director i acordionista de l'orquestra Garbuix, i Xavier Ciurans, cantant del grup Gertrudis de la Garriga. Ens oferiran un concert de música balcànica, amb lletres d'autor,  i diferents estils que recorden al cabaret francès amb influències mediterrànies. Xavi Ciurans, veu i guitarra; Albert Galcerà, acordió; Albert Carbonell, violí; Lluís Chabuch, contrabaix; Pepo Busquets, percussió.

Seguidament i per continuar la festa, sessió de música a càrrec de DJ Albert Tejedo.  Ens oferirà, passant pel seu sedàs,  una  bona selecció dels millors èxits actuals pensats per la Festa i per tothom . 

A les 23 h, a La Sala Ball de Festa Major amb l'Orquestra Selvatana. Preu: 3€. Entrades anticipades a l'Ajuntament del 5 al 9 de gener (ambdós inclosos) i a taquilla una hora abans.

Diumenge, 11 de gener

Fira d'Artesania i d'Alimentació

A la Pl. Nova , de 10 a 14:30 h i de 17:30 a 21 h.

A les 9 h, a la Pl. del  Geganter Joan Padrós Plantada de gegants. Rebuda de les dotze colles convidades. 

Organitza: Colla de Geganters i Grallers d'Argentona.

De les 9.30 fins les 14 h, a la Pl. de Vendre Trobada de plaques de cava. Organitza: Amics de les Plaques de Cava del Maresme.

A les 10 h, al Bar de Can Tomàs (C/ Gran, 24) Tradicional concurs de dòmino de Festa Major (obert). Inscripcions al mateix dia al Bar Can Tomàs (telèfon de contacte: 93 797 29 56). Organitza: Club de Dòmino d'Argentona. 

A les 11 h, al Saló de Can Calopa (entrada Pl. de l'Església) Aproximació a la personalitat de Josep Puig i Cadafalch. Col·loqui de memòria oral obert a tots els testimonis que hagin tractat directament amb la seva figura en el marc del Saló Noble de Can Calopa, decorat per J. Puig i Cadafalch. Organitza: Amics de Josep Puig i Cadafalch

A les 11 h, des de la Pl. del Geganter Joan Padrós fins la Pl. Nova (Plànol) Cercavila de gegants amb els grallers amb les dotze colles geganteres convidades. Organitza: Colla de Geganters i Grallers d'Argentona. 

A les 12.30 h, pels carrers de la Vila (Plànol) Tradicional Tres Tombs amb l'animació de la Banda de Música d'Argentona. Organitza: Comissió Sant Antoni Abat.

A les 13.30 h, a  l'Espai Can Doro. 

Vermut Jazz a càrrec de Maria Lamata Quartet.  Estandards de jazz de les cantants més emblemàtiques d'aquest gènere: Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Nancy Wilson ... Maria Lamata, veu; Gilles Estoppey, piano; Paco Weht, contrabaix; Xavi Hinojosa, bateria

A les 14.30 h, a  l'Espai Can Doro. Dinar de Festa Major. Preu: 6 €  (inclou amanida, paella, pa, vi, aigua i postres). Tiquets del 5 al 9 de gener al Bar de la Plaça, Fleca Casas i Arenas Llibreria Papereria. Organitza: Comissió de Festa Major de Sant Julià. 

A les 18 h, a la Sala Espectacle “Un món (i un munt) de Dracs”. a càrrec de Tanaka Teatre. Durada: 60 minuts. Preu: 7€ i 6€ (Venda a La Sala, una hora abans). Organitza: Xarxa d'Espectacles Infantils i Juvenils d'Argentona.

A les 19.30h a l'Ajuntament Piromusical a càrrec de Pirotècnia Tomàs. Acabarem la Festa Major de Sant Julià amb un fantàstic piromusical que es podrà veure des dels voltants de l'Ajuntament i de Can Doro. 

Pots consultar tots els detalls del programa de Festa Major d'Hivern al següent enllaç.

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800