Propostes
Publicat el 11.08.2023
Xavier Masero. Continents
 • Dates: 
  Del 22 de setembre al 12 de novembre de 2023
 • Horari: 
  Dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h / Dissabtes d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h / Diumenges i festius d'11 h a 14 h
 • Lloc: 
  Museu del Càntir
 • Organitza:
  Museu del Càntir d'Argentona
 • Preu: 
  gratuït
 • Web: 
  https://www.museucantir.org
 • Continents

  VISITA COMENTADA A L'EXPOSICIÓ I XERRADA AMB EL SEU ARTISTA XAVIER MASERO
  Dissabte 28 d'octubre a les 12h

  Durant mil·lennis, el Mediterrani ha estat camí, coneixement i cultura en perpetu mestissatge. En aquesta instal·lació, l'artista Xavier Masero centra la seva mirada sobre uns objectes discrets que durant segles van modular l'intercanvi i l'explosió de la cultura mediterrània, les àmfores, i reivindica per a elles una categoria major: No són mers atuells o recipients sense ànima –ens diu l'artista–. Van esdevenir continents de saviesa, van nodrir un món.

  Amb la seva reinterpretació d'aquelles formes primitives com a element essencial, Masero genera un espai a on als atuells ja no els cal contenir res perquè són contingut en si mateixos, quinta essència de la civilització mediterrània. Transformats en miralls de les aigües que van solcar, els CONTINENTS s'eleven en un mur de saviesa per dir-nos, orgullosos, que la seva singladura és la nostra història.

  L'escultura-instal·lació CONTINENTS està formada per seixanta peces de gres refractari i porcellana cuites a 1260°; el tornejament de les quals va estar a càrrec de Montserrat Carafí.

  Junt amb CONTINENTS es mostra el TRÍPTIC DE LA COVA, tres obres (quadres) de grans dimensions que ens apropen al imaginari íntim de l'artista i que complementen el relat i la mirada sobre el més profund dels oceans.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800