Opinió Grups Municipals
Publicat el 04.11.2021
Tots x Argentona (Juliol - Agost - Setembre - Octubre - 2021) La Velcro. L'edifici industrial de mitjan segle XX, hauria de ser vist com una oportunitat
  • Sembla que el govern municipal vol enderrocar l'edifici de La Velcro, i no ho entenem. Per què? Per què té aluminosi? Per fer-hi 70 places d'aparcament? Els edificis amb aluminosi es rehabiliten i hi ha altres solucions al problema de l'aparcament molt més fàcils!

    Aquest edifici, que l'any 1959 es va construir als afores d'Argentona, ha acabat essent central en molts aspectes de la vida argentonina, tant del passat com d'ara mateix. La Velcro va donar feina durant dècades a centenars d'argentonins/es que van crear-hi lligams de forta amistat i familiars. Encara avui molts ho recorden amb un sentiment molt viu. A partir de l'any 1995, quan va ser comprada per l'Ajuntament, s'hi van desenvolupar activitats socials, artístiques i culturals de tota mena fins fa molt poc. I és normal que hagi sigut així perquè, qui es pot permetre desaprofitar més de 5.000 m2 d'un edifici que durant dècades ha aguantat tones de maquinària? En moltes ciutats i pobles, edificis com La Velcro han estat rehabilitats i són centres socials o culturals amb molta vida. Per què a Argentona l'hem de desaprofitar? Per què l´única proposta que té el govern és l'enderroc?


    Senzillament, no pot ser. Enderrocar La Velcro seria un error tan gran que no ens el podem permetre. La Velcro és una gran oportunitat i des de TxA la volem posar en valor i obrir el debat de totes les possibilitats que ens pot oferir. Per això hem preparat dues activitats importants que volen recollir la importància que aquest edifici ha tingut en el passat i les oportunitats que ens pot oferir en el futur.

    Article publicat al Cap de Creus


    Del 15/11 al 5/12 tindrem una exposició de fotos antigues de La Velcro que ens permetran descobrir-ne aspectes quasi oblidats. També farem un acte de presentació (a La Sala el dia 19/11) d'una proposta de rehabilitació de l'edifici. No us el perdeu perquè us sorprendrà!

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800