Opinió Grups Municipals
Publicat el 25.10.2021
Junts x Cat- (Abril- Maig - Juny - 2021) Contra l'ocupació il·legal. Lluitem contra l'ocupació i a favor de l'accés l'habitatge digne i assequible
  • Al Ple ordinari de maig vam presentar una moció per lluitar contra l'okupació il·legal d'habitatges. La moció parteix de la preocupació de molts ciutadans envers les molèsties que poden ocasionar alguns immobles okupats als veïns, així com el fet que en alguns casos aquestes okupacions vinguin ocasionades per màfies, fet que naturalment ens genera una gran preocupació.

    El que intenta la moció és, des del marc de la legalitat vigent, demanar que s'inspeccionin amb celeritat els habitatges okupats en cas d'indici d'obres per tal de poder evitar que s'hi desenvolupin obres il•legals.

    També reiteràvem la necessitat de fer inspeccions de salubritat i seguretat dels edificis okupats, doncs en cas que es detectin irregularitats greus es pot procedir a desallotjar l'immoble. Així mateix, demanàvem al legislador estatal i català que doti de més instruments als municipis per lluitar contra aquesta problemàtica, així com endurir les lleis per okupació il·legal.

    La moció que es presentarà al Ple de juny és per afavorir l'obtenció d'un parc d'habitatges municipal per al lloguer assequible. Demanem que l'Ajuntament negociï amb la SAREB la possible cessió en dret d'usdefruit o fins i tot l'adquisició d'habitatges a baix cost per a poder-los destinar a lloguer assequible per a persones en situació d'emergència habitacional. També demanem que els habitatges obtinguts es destinin a programes subvencionats per la Generalitat, com el programa 60/40 per a persones en situació d'emergència habitacional, corresponsabilitzant-se aquestes persones amb el pagament a l'Ajuntament d'una petita part del lloguer fins que tinguin mitjans per a ser més autònoms.

    Article publicat al Cap de Creus. 

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800