Opinió Grups Municipals
Publicat el 10.06.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Junts x Catalunya - (Març-Abril-Maig 2020). Les propostes de JxCat Argentona per fer front als efectes de la COVID-19
 • JUNTS PER CATALUNYA ARGENTONA VA PRESENTAR 4 MOCIONS AL PLE ORDINARI DE MAIG, TOTES ENFOCADES A LLUITAR CONTRA ELS EFECTES DE LA COVID-19.


  La primera moció fa referència al sector cultural. Entenent-lo com un àmbit essencial de la nostra societat, vam proposar demanar a la Generalitat un gran Pacte Nacional per la Cultura i, a l'Estat espanyol, la rebaixa temporal de l'IVA cultural al 0% per afavorir la supervivència del sector. També s'hi demana que l'Ajuntament d'Argentona estigui coordinat amb el sector cultural argentoní.

  En segon lloc, vam presentar una moció de l'ACM per demanar a l'Estat espanyol la flexibilització de la Llei Orgànica d'Estabilitat Pressupostària. D'aquesta manera, els ens locals podríem disposar dels seus recursos econòmics amb més llibertat i així poder afrontar la lluita contra els efectes de la COVID-19 amb més garanties.

  La tercera moció era de reconeixement i agraïment al voluntariat i als col·lectius professionals que lluiten contra la COVID, així com de record i homenatge als convilatans i convilatanes víctimes del virus. Aquesta moció, vam transformar-la en una Declaració Institucional que es va llegir a l'inici del Ple i que va anar seguida d'un minut de silenci com a mostra de condol a les famílies que han perdut els seus éssers estimats.

  Vam presentar una quarta moció que implicava directament l'Ajuntament, proposant diverses mesures per fomentar la promoció econòmica centrant-nos en aquells sectors més directament afectats pel tancament pel confinament. Entre d'altres iniciatives, demanàvem que es retornin les taxes per serveis que no s'han pogut prestar, demanàvem que s'estudiés la legalitat de fer una línia de subvencions per al comerç i hostaleria i demanàvem que se sospesés una ampliació temporal d'ocupació de via pública a les terrasses dels bars i cafeteries per facilitar el distanciament entre comensals.

  Malauradament, però, aquesta proposta va tenir el vot en contra del govern i, per tant, va quedar rebutjada. Al nostre entendre, aquestes mesures són urgents i si no es duen a terme ràpidament poden perdre la seva eficàcia.

  JxCat continuarem proposant mesures.

  Article publicat al Cap de Creus

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800