Opinió Grups Municipals
Publicat el 14.01.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
PSC - (novembre-desembre 2019). Tolerància zero davant les agressions a les dones
  • El PSC d'Argentona rebutja rotundament les violències masclistes i es posiciona per la tolerància zero davant les agressions a les dones. La violència de gènere és avui una de les violacions més persistents dels drets humans. El fet que hàgim hagut de condemnar més de mil assassinats a dones per aquesta causa, a Espanya, de l'any 2003 ençà, n’és una prova.

    Aquesta mena de violència és conseqüència de l'estructura patriarcal i es tradueix en el fet que les dones no poden desenvolupar els seus projectes de vida en llibertat. Les seves manifestacions són diverses. Sense arribar a l'assassinat, es manifesta en expressions molt variades, ja sigui de manera verbal, física, jurídica, psicològica, econòmica o social: és present en el nostre entorn contínuament. CAL DOTAR DE RECURSOS, EN L’ÀMBIT LOCAL, DES DE LA GENERALITAT I DEL GOVERN CENTRAL, AL PACTE D'ESTAT CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

    Des de l'Ajuntament, el PSC promourem polítiques feministes transversals i impulsarem amb determinació acords amb la resta de grups municipals contra la violència de gènere. Creiem que cal dotar les partides en l’àmbit local i des de la Generalitat i el govern central, en el marc del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. Només, des de la coeducació, la tolerància zero davant la violència i des de l'aplicació de la transversalitat feminista, podrem fer front al problema. Ens calen polítiques d'igualtat d'oportunitats, amb perspectiva de gènere, en educació, en salut, en acompanyament a la inserció laboral i en el suport a persones amb dependència.

    Són imprescindibles per a una convivència justa i per a alliberar-nos del cicle de violència envers les dones. Cal que la Generalitat dediqui recursos als programes preventius i assistencials i els faciliti a les administracions locals, i superi la fase de declaracions simplement moralistes, respecte d'un assumpte tan greu que reclama solucions socials i polítiques.

    Article publicat al Cap de Creus

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800