Opinió Grups Municipals
Publicat el 24.11.2017
PSC - L'esquerra davant del referèndum som gent de paraula i hem complert el pacte
 • No ens vam equivocar quan vam dir que “un referèndum de tan dubtoses garanties” era un gran error que dividiria els catalans. “Ho pagarem car”, vam concloure. Doncs, sí. La prova és que la divisió s'ha produït al poble. La CUP, ERC i ICV ens han fet fora del govern.

  El PSC es va comprometre a formar un govern d'esquerres i de progrés després de les eleccions del 2015. En el pacte deixàvem ben clar, des del primer dia, que teníem posicions diferents per a la solució al fet nacional. Era un principi respectat en l'acord. Però, sense explicació de cap mena pel que fa a la nostra gestió en la política local, se'ns ha fet fora del govern, incomplint els grups independentistes aquell acord.

  “ENS REFERMEM EN ELS NOSTRES PRINCIPIS DE LLIBERTAT, TOLERÀNCIA, JUSTÍCIA SOCIAL I SOLIDARITAT ENTRE LES PERSONES I ELS DIFERENTS VEÏNATS D'ARGENTONA”

  Durant aquests dos anys hem treballat de valent portant les àrees de Recursos Humans, Cohesió, Serveis Socials, Obres i Serveis, Companyia d'Aigües…, i essent un grup cabdal en les responsabilitats de govern. Sempre hem defensat l'autonomia municipal enfront de les directrius de la política nacional, cosa que no ens ha estat fàcil. Ara veiem com altres grups -els fins ara companys de govern- se sotmeten a les directrius dels seus partits que passen per damunt dels interessos locals. Els socialistes seguirem treballant políticament per la democràcia, la tolerància, el diàleg i les solucions realistes per la llibertat i la justícia social a Catalunya. Convidem a tots els vilatans que es vulguin sumar a aquests principis i objectius, a participar políticament amb nosaltres -ara des de l'oposició-, sense posicions sectàries, a construir una Argentona oberta, plural i respectuosa. Us convidem a participar i a treballar en solucions constructives i integradores.

  La divisió que les forces polítiques independentistes estan promovent en la societat catalana és l’única explicació al trencament del govern local. Ho lamentem profundament. Però, lluny de fer-nos canviar d'opinió, ens refermem en els nostres principis de llibertat, tolerància, justícia social i solidaritat entre les persones i els diferents veïnats d'Argentona. És per als qui treballem.

  Som gent de paraula i hem complert el pacte. Seguirem treballant per Argentona, per la tolerància i contra el sectarisme.

  Publicat al Cap de Creus

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800