Opinió Grups Municipals
Publicat el 19.07.2017
PSC - L'esquerra davant del referèndum
  • Aquest estiu la precària majoria parlamentària ha situat la independència en el centre del debat i la confusió política. Els socialistes, en canvi, propugnem reformes polítiques en terrenys com són la millora de les condicions de vida, la reforma del sistema educatiu, l'accés a l'habitatge digne, l'increment de recursos al sistema de salut, de benestar social i de pensions.

    Des de l'esquerra ens mobilitzem i debatem per convèncer els ciutadans, per guanyar les eleccions i per formar govern i assolir els objectius. La secessió que proposa la presidència de la Generalitat no servirà ni per enfortir la democràcia, ni la llibertat, ni per afavorir els drets socials de la majoria. Hi ha diferents motius que així ho avalen.

    En primer lloc, les esquerres no tenim per enemics ni la democràcia espanyola ni la democràcia europea. Aspirem entendre'ns amb totes les forces que tenen per valors la llibertat, la igualtat i la solidaritat i sumar amb elles i negociar per a reformar tot allò que cal.

    D'altra banda estem compromesos des de sempre en la defensa de la identitat nacional catalana, la llengua i el respecte a la diferència. A més ens sentim units i solidaris amb tots els qui defensen la llengua i la cultura catalanes a les Illes i al País Valencià, dels qui no volem separar-nos.

    En tercer lloc, creiem que el debat sobre la independència i el referèndum no garanteixen la identificació dels vertaders problemes materials com són: els equipaments, infraestructures i els fluxos fiscals. Prometre paradisos per al dia 3 d'octubre no compromet a res en particular i és una forma de manipular les emocions de tants ciutadans i ciutadanes que volen solucions.

    Un quart punt a remarcar és que no podem acceptar de rendir-nos ni de claudicar davant d'un debat públic impossible, amb els mitjans públics al servei de la consulta imposada, sense base jurídica i al marge de la Constitució democràtica. L'esquerra no hi té res a guanyar en un enfrontament entre catalans i amb la resta d'espanyols, que imposa la sortida de la Unió Europea i que posa en perill les conquestes socials i polítiques consolidades.

    Per acabar, un referèndum de tan dubtoses garanties, segons el que ha anunciat fins ara el president, en un clar abús del mandat democràtic rebut, és un gran error que, el guanyi qui el guanyi, haurà dividit els catalans i els espanyols, dificultant encara més les reformes que ens poden fer més lliures i solidaris. Ho pagarem car.

    Publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800