Opinió Grups Municipals
Publicat el 18.07.2017
Tots per Argentona - Mobilitzem-nos, no ens ha de fer por!
  • Fa dos mesos es produïa a la nostra vila unes de les accions que podem qualificar com a més autènticament democràtiques vinculades a l'expressió de la participació ciutadana. Unes mobilitzacions de mares i pares de les noies i nois de les Escoles Les Fonts i de la d'Argentona.

    L'expressió d'aquests pares i mares manifestava una repulsa clara a la gestió duta a terme pel govern argentoní respecte a l'escolarització dels seus fills, i a com gestiona els recursos econòmics que l'Ajuntament inverteix en les quatre escoles del municipi.

    Això es produí en els primers dies de maig, tal com vam informar en l'Escletxa, butlletí editat per Tots per Argentona, que ben segur haureu rebut a casa vostra.

    Aquesta lloable expressió democràtica d'aquests pares i mares ens recorda l'important paper i la força que té la societat civil a l'hora d'aconseguir que els serveis públics funcionin i ho facin bé; i que els polítics que els gestionen tinguin en compte la voluntat i els compromisos establerts amb els ciutadans.

    Però per això cal que aquests representants polítics escoltin i que no facin oïdes sordes a les reivindicacions que se'ls fa.

    En aquesta ocasió el govern municipal no ha escoltat els pares i mares de les escoles; fa mig any no va escoltar a tots aquells (més de 500 persones) que volien parlar amb el govern abans que aquest enderroqués el monument a tots els morts en una guerra que no hauria d'haver succeït; ara tampoc no ha escoltat els veïns que demanen un espai al veïnat de Sant Sebastià perquè els seus gossos puguin córrer amb llibertat, construint-lo al carrer Bellavista, precisament a l'altra punta de la vila.

    És, només, amb la lliure expressió dels ciutadans i insistint sense por, que els governs municipals es veuran amb la necessària obligació d'escoltar. No és queixant-nos en la intimitat o en les tertúlies de cafè que aconseguirem allò que considerem prioritari i important per al col·lectiu dels ciutadans, i no és només en la celebració dels actes festius com els ciutadans farem ciutadania.

    Així, doncs, som-hi!!

    Publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800