Opinió Grups Municipals
Publicat el 24.05.2017
PSC - Igualtat de drets i cohesió social
 • Convé recordar que una bona part dels argentonins viuen allunyats del nucli antic i central de la vila, ja sigui a les Ginesteres, a Can Cabot, al Cros, a can Raimí, a Madà o als altres veïnats. Aquesta dispersió no hauria de comportar, però, desigualtats de drets i deures entre els vilatans. És per això que hem volgut impregnar l'acció de govern de la càrrega de cohesió social que necessita, ja que, si tots els veïns vivim millor, el conjunt del poble serà millor.

  En fer-nos càrrec de la regidoria de Cohesió (PSC), pretenem escurçar les distàncies entre qualsevol dels nuclis de residència i el govern i l'administració municipals. L'objectiu és posar els recursos a l'abast de tots els vilatans i alhora conèixer prou bé les necessitats particulars de cada veïnat per atendre-les com cal. Per a fer-ho facilitarem espais de participació i associacionisme.

  El Cros. Un exemple destacat d'aquestes actuacions és el que hem desplegat al Cros amb un pla del barri, que ha suposat la creació d'una oficina municipal i d'equipaments per a joves i gent gran, i la rehabilitació integral dels carrers i la plaça, i ha enfortit el sentiment col·lectiu de pertinença al veïnat i a Argentona. Ha requerit una inversió superior al milió i mig d'euros.

  Les Ginesteres. És hora de millorar les condicions d'altres veïnats. Recentment hem celebrat una reunió amb els veïns de les Ginesteres. Els hem exposat la creació d'una oficina municipal en l'antic restaurant i altres actuacions a realitzar per la regidoria d'Obres i Espai públic (PSC) i pel conjunt del govern: habilitació d'un local social, espais exteriors d'esbarjo, millora de l'entrada al veïnat, arranjament de carrers, reforma de bústies, parada de l'autobús… Enguany es preveu invertir-hi uns cent cinquanta mil euros.

  Participació. La transformació i millora de les Ginesteres requereix una acció transversal i coordinada de les diverses regidories i perquè aquesta acció sigui efectiva necessitem la participació dels seus veïns. Per això els socialistes promovem els mitjans que facilitin la participació del veïnat, destinada a la millora de la cohesió social i la igualtat de drets i deures dels argentonins, visquin on visquin.

  Publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800