Opinió Grups Municipals
Publicat el 21.03.2017
PSC - L'ètica i l'estètica
  • En aquestes darreres setmanes hem sigut coneixedors de l'obertura del judici oral contra quatre regidors de l'Ajuntament d'Argentona, dos d'ells actius a data d'avui, en Pep Masó i en Xavier Collet. Amb acusacions prou greus com perquè la notícia no sigui avaluada amb la gravetat que es mereix. No em va estem parlant d'acusacions com les de delicte societari i malbarataments de béns públics.

    Tot respectant la presumpció d'innocència, sí que volem ressaltar que totes les parts, tant l'acusació com la fiscalia, conclouen que hi ha indicis de delicte, tot i que ho fan en graus diferents, i això significa que, sigui quina sigui la sentència, s'ha embrutat el bon nom de l'Ajuntament d'Argentona amb pràctiques polítiques deshonestes i opaques molt allunyades del compromís ètic que els regidors i regidores adquirim amb la ciutadania al ser escollits com els seus representants.

    No deixa de ser curiós que els dos regidors acusats, que en l'actualitat formen part del ple municipal, constantment estan donant lliçons d’ètica política i de transparència, quan la realitat s'entossudeix a demostrar que el que diuen és just el contrari del què fan.

    Els casos de mala pràctica en l'exercici de les responsabilitats polítiques, malauradament massa sovintejades, ha fet que la majoria dels partits polítics ens blindem contra les persones que actuen de mala fe, i hem establert mecanismes de separació tant dels partits als quals representem com de les administracions a les quals actuem. En el nostre cas, si ens trobéssim en la mateixa situació que els regidors encausats, el nostre Codi Ètic ens hagués obligat a presentar la nostra dimissió en el moment que s'hagués obert el judici oral, moment en què es troben aquests regidors. Però ja se sap, no totes les organitzacions polítiques tenen el mateix compromís ètic ni estètic.

    Publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800