Opinió Grups Municipals
Publicat el 17.03.2017
Tots per Argentona - Podem acollir persones que fugen de casa seva
  • En aquest darrer ple hem aprovat per unanimitat una moció per als refugiats. Fa temps que en sentim a parlar, en converses informals o formals: que dur! Que trist! Quina vergonya! L'altre dia, mirant TV, vàrem veure aquell esquetx del programa Polònia on, després de riure divertidament, una paròdia ens tallava abruptament el riure fent crítica d'aquells que ens omplim la boca amb els refugiats i ens ofenem per la tremenda injustícia, però que, a l'hora de la veritat, no fem res. Darrere dels anomenats refugiats, ja tristament gairebé banalitzats, hi ha persones amb nom i cognoms, vides esberlades, històries d'amor i de desamor, i realitats molt dures d'assumir.

    Què podem fer? Què hi puc fer jo, dins la meva còmoda vida de ciutadana argentonina, amb més o menys diners, de pell blanca o negra, catòlica, musulmana o agnòstica, de camp o de ciutat...?

    Podem acollir persones que fugen de casa seva perquè tenen gana, set o fred i perquè cal tenir humanitat!

    En aquest darrer ple una persona del públic va al•ludir a aquesta moció i la va reprovar públicament argumentant que podria minvar les oportunitats i garanties dels argentonins. Òstia!

    TxA ens vàrem mossegar la llengua, perquè no era feina nostra posar ordre. I val a dir que menys mal que des del govern, que no des d'alcaldia, es va contrarestar aquesta intervenció de manera contundent per tal que això, i citem textualment: “no torni a passar en aquest plenari”.

    Cal frenar aquestes actituds. És cert que el dret de llibertat d'expressió s'ha de respectar, però també cal respectar amb igual dret i llibertat les persones que tenen gana, set o fred i que ningú no ha ensenyat a nedar.

    En aquests moments, els realment tràgics, cal posar límits a comentaris que ofenen i sobrepassen el dret i llibertat de les persones, les de qualsevol persona, la de l'argentoní, sirià o etc., que amb més o menys diners, blanc o negre, catòlic, musulmà o agnòstic, de camp o de ciutat, també podria tenir gana, set o fred.

    Publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800