Opinió Grups Municipals
Publicat el 14.01.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Junts x Catalunya - (novembre-desembre 2019). Per una gran zona d'aparcament al carril auxiliar de la ronda de Llevant
  • Escrivim aquestes línies a pocs dies del Ple ordinari de desembre, on presentem una moció per demanar que s'estudiï reconvertir el carril auxiliar de la Ronda exterior de Llevant en una zona d'aparcament. D'aquesta manera, tal com proposàvem al nostre programa electoral, es compatibilitzaria la circulació de la Ronda exterior amb els preuats llocs d'aparcament que es necessiten al nucli urbà d'Argentona.

    De fet, no seria el primer cop que l'espai funcionaria com a zona d'aparcament, sinó que ja s'acostuma a habilitar-lo com a tal per Festa Major de Sant Domingo. Considerem que aquesta pot ser una alternativa econòmica i relativament fàcil per obtenir nombrosos llocs d'aparcament a pocs minuts a peu dels principals eixos comercials del municipi. D'aquesta manera, facilitem que els nostres convilatans de veïnats i urbanitzacions puguin aparcar ben a prop d'allà on volen comprar i s'evitaren fuites de clients cap a Mataró, Vilassar o Cabrera per raons d'aparcament. També aplica a la gent d’Òrrius, Dosrius i rodalies –com que solen passar per la Ronda exterior de Llevant per desplaçar-se a poblacions veïnes, sens dubte seria una bona opció oferir-los aparcament gratuït i sense complicacions a Argentona, sempre amb l'objectiu de dinamitzar la vida econòmica d'Argentona amb nous consumidors externs. CREAR APARCAMENT A LA RONDA DE LLEVANT POT SER UNA ALTERNATIVA ECONÒMICA I RELATIVAMENT FÀCIL PER OBTENIR NOMBROSOS LLOCS D'APARCAMENT A POCS MINUTS A PEU DELS PRINCIPALS EIXOS COMERCIALS DEL MUNICIPI.

    La proposta s'ha de contemplar com una opció a curt i mitjà termini per obtenir nous llocs d'aparcament; a llarg termini, s'han de plantejar més solucions, com poden ser aparcaments soterrats en punts neuràlgics que, sobretot, siguin viables i rendibles econòmicament. També caldria buscar terrenys prou cèntrics que serveixin com a esplanades d'aparcament dissuasiu. Queda clar, doncs, que l'aparcament és un dels grans reptes d'aquest municipi i que la seva solució contribuirà a activar la mobilitat i a l'economia d'Argentona.

    Ens acomiadem desitjant-vos molt bones festes de Nadal i bona entrada al 2020!

    Article publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800