Notícies
Publicat el 12.01.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Acte de nomenament de la biblioteca municipal Joan Fontcuberta i Gel
L'equipament municipal portarà a partir d'ara el nom de l'il·lustre traductor argentoní
Joan Fontcuberta i Gel

Aquest dissabte al migdia, en el marc de la Festa Major d'Hivern, s'ha celebrat l'acte de nomenament de la biblioteca municipal Joan Fontcuberta i Gel, després que a finals de l'any passat el ple municipal aprovés per unanimitat la proposta de donar a l'equipament el nom de l'il.lustre traductor argentoní, catedràtic universitari per la UAB, i que ha traduït al català obres de Franz Kafka, Günter Grass o Thomas Mann, entre d'altres.

L'acte ha comptat amb la família de Fontcuberta, acompanyats per l'alcalde, Eudald Calvo, el regidor de Cultura, Àngel Puig, i d'altres representants del consistori. Després de descobrir el nou nom de la biblioteca, que llueix a les parets de vidre exteriors de l'edifici, l'acte s'ha traslladat a la sala de lectura, on Glòria Farrés ha llegit una emotiva glosa de Fontcuberta.

Eudald Calvo ha posat en valor la figura del traductor i el mestratge deixat per Fontcuberta en la traducció al català de grans obres en anglès i alemany. L'alcalde també ha recordat que el nou nom de la biblioteca es traslladarà al nou equipament que s'està projectant a Can Doro, que acollirà la biblioteca, l'Arxiu i la ràdio municipals, i que espera pugui començar a veure la llum en un futur proper.

Divendres es va inaugurar a la Casa Gòtica l'exposició "Joan Fontcuberta: tots els colors del camaleó", que es pot visitar els caps de setmana fins al 4 de febrer.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800