Opinió Grups Municipals
Publicat el 31.08.2015
CUP - Quins set sous
  • Tot i tractar-se d'una ciència exacta, les matemàtiques, segons com es llegeixin, s'interpreten de maneres molt diferents. Quina és la retribució justa d'un alcalde i sis regidors d'una població de 12.000 habitants?

    Amb plena consciència de la realitat econòmica que ens envolta, molt sovint escandalosa, el codi ètic de la CUP fixa que la quantitat que han de percebre els seus càrrecs públics és de dues vegades i mitja el salari mínim, o sigui, 648'60euros nets x 2'5, en catorze pagues. Total, poc més de 1.600 euros mensuals. És poc? Massa?

    Depèn, sobretot, de la dedicació. A diferència d'anteriors consistoris, l'equip de govern actual ha compromès tot el seu temps laboral al municipi, malgrat que, formalment, hi destinarà entre el 75% i el 85% de la jornada de treball, és a dir, entre 28 i 32 hores a la setmana (amb una única excepció).

    En aquest Cap de Creus hi veureu consignat el nostre sou, el mateix tant per a l'alcalde com per als regidors amb dedicació exclusiva, que acaba sumant una quantitat lleugerament superior a la d'anteriors equips de govern argentonins. La massa salarial per aquest concepte, doncs, augmenta en prop de 20.000 euros anuals. Val la pena?

    La CUP considera que sí, i sense dubtar-ho. La dedicació exclusiva de gairebé tots els regidors tindrà com a conseqüència la desaparició dels càrrecs de confiança, prou freqüents fins fa ben poc, perquè el nostre compromís és no contractar-ne cap. A més, és prioritari promoure els treballadors de la casa gran perquè demostrin que valen molt més del que han pogut demostrar fins ara.

    Som conscients que ens esteu observant amb lupa, i feu bé. Però fixeu-vos també en el sou que hem assignat al nou alcalde, compareu-lo amb les dels anteriors i feu el mateix amb les retribucions dels de pobles semblants al nostre: comprovareu que és molt més baix. Ho assumim de gust perquè és una quantitat digna, adequada al sentit comú. Rebaixar-la més fóra precaritzar la nostra feina.

    Publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800