Opinió Grups Municipals
Publicat el 05.05.2022
PSC - (Febrer - Març - Abril - 2022) L'encarcarament de la gestió municipal. No ens podem permetre perdre serveis públics
  • L'encarcarament al qual es veu sotmesa la vila ens el dibuixa perfectament un quadrilàter. És el que formen: la inapreciable construcció de la nova biblioteca municipal; la paralització del projecte de mercat nou a la Velcro; la supressió de serveis públics al Cros; i la no-resolució de la recepció de les urbanitzacions. Una imatge perfecta de la gestió municipal.


    Per a iniciar les obres de la biblioteca a Can Doro, no s'han trobat aparcaments que substitueixin l'actual esplanada que es perllonga des de fa anys, entre l'ajuntament i cap de creus.


    Per a iniciar qualsevol projecte a la Velcro es requereix l'aprovació d'un Pla de millora urbana i, sobretot, tenir consensuat un projecte de mercat municipal viable econòmicament -com el que nosaltres proposem- que inclou  una superfície comercial privada, aparcaments soterrats i dependències municipals. No s'ha fet.


    Pel que fa als serveis públics al Cros, hem reclamat la reobertura del Casal de la Gent Gran, tancat des de la pandèmia, i el replantejament del trasllat de l'Espai Jove a les antigues escoles, distanciat del centre del barri i que feien servir una trentena de joves. No ens podem permetre perdre serveis públics.


    El contenciós històric que representa el no haver assolit la recepció de les urbanitzacions per a ser integrades a la xarxa urbana de serveis i prestacions municipals exigeix un treball accelerat de les gestions per aconseguir-ho i un acord amb els veïns de Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa.


    La pretesa aprovació de nous estatuts de la companyia d'Aigües, que la convertirien en una mena d'ajuntament paral·lel amb un increment desmesurat de serveis, posa la cirereta al pastís. Mentrestant, l'endarreriment de les obres del carrer Josep Soler dona la imatge real de les possibilitats actuals de la companyia.

    Article publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800