Opinió Grups Municipals
Publicat el 14.01.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Tots x Argentona - (juny-juliol 2019) Cal treballar, esforç i constància
  • NO ES POT TORNAR A REPETIR Comença un nou mandat, i el govern ha dit i repetit una vegada i una altra que "hem de començar de zero" en referència a la relació amb la resta de grups municipals. Aquesta frase, aparentment de bones intencions, amaga un poc esperit crític que creiem no ajuda gens a millorar, precisament, la relació entre govern i oposició. I és que millorar una relació requereix en primer lloc tenir memòria dels errors comesos per no tornar-los a repetir. Aquest és el primer pas, necessari i ineludible. Després vindrà el reconeixement mutu, la confiança i finalment la col•laboració.

    CAL TREBALLAR, ESFORÇ I CONSTÀNCIA I començar a fer aquest camí, de forma real, és urgent. Perquè fa massa temps que dura la paraula sense contingut, el desig sense concreció, la frase grandiloqüent sense recorregut, el compromís sense data, l'anàlisi allunyat de la realitat. Un exemple flagrant d'això el vàrem sentir la mateixa nit electoral, quan les bases del partit guanyador es van posar a cridar "sense les dones no hi ha revolució". Potser encara no s'havien adonat que dels vuit regidors obtinguts, només dues eren dones! O potser ja no té cap valor practicar amb l'exemple?

    Cal, doncs, alguna cosa més que paraules. Calen fets, calen decisions, calen concrecions si volem que alguna cosa canviï. I també cal treball, esforç, constància. Treure Argentona del pou de la inoperància on fa vuit anys vàrem caure costa molt, sí, però per això mateix és més urgent que mai fer-ho. I és obligat ser ambiciosos i aspirar a tot. No podem fer anàlisis a mitges ni simplistes. Hem començat dient que cal reconèixer els errors comesos perquè l'objectiu ha de ser no tornar-los a repetir. No ens podem quedar en el cofoisme ni el conformisme del fet que sempre es cometen errors.

    Per això ens fa por sentir a dir a l'alcalde (també repetidament) que la promesa complerta aquests darrers 4 anys és que s'han equivocat. I que aquests pròxims 4 anys també la compliran. Aquesta és la màxima ambició? Els vilatans no podem aspirar a més? No podem exigir més? I tant que sí! I des del primer moment demanem a l'alcalde i a tot el govern que no s'equivoquin amb els nostres diners. I que posin tots els esforços i tota la dedicació per aconseguir-ho. També per aconseguir millorar la relació entre tots els grups polítics. Si hi ha aquest esforç real, ens hi trobaran, segur. Si només són capaços de fer grans frases buides, no. No ens hi trobaran perquè Tots per Argentona no estem en política per fer ‘postureig’. Volem millorar Argentona i no oblidem que és possible.

    Article publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800