Opinió Grups Municipals
Publicat el 03.07.2017
ICV - L'escola pública d'Argentona: un projecte comú per a totes les escoles
  • L'ajuntament d'Argentona, d'ençà dels ajuntaments democràtics, s'ha caracteritzat pel suport a l'escola pública. Manté un projecte educatiu comú per a tot el municipi, gestionant l'escàs marge de decisió que la Generalitat li permet. Això vol dir que hi ha un projecte educatiu per a tots els nens i nenes, independentment de l'escola que hagin triat els seus pares i mares.

    De les quatre escoles d'Argentona, les que pateixen més oscil•lacions d'alumnes són l'Escola de Les Fonts i l'Escola Argentona. La comunitat educativa de la vila s'ha marcat l'objectiu d'equilibrar les dues escoles amb el mateix nombre de grups. Aconseguir-ho és important perquè permet planificar els grups escolars a més llarg termini i evitar les dificultats d'un any amb baixa natalitat.

    Dins d'aquest objectiu hi havia la decisió d'alternar una unitat de P3 entre aquestes escoles, tenint en compte que cada escola ja té assegurada una altra unitat. Aquesta decisió, acordada pel Consell Escolar, tenia l'inconvenient que podia entrar en contradicció amb la llibertat de les famílies d'escollir el centre desitjat.

    Això s'ha palesat en les matriculacions per al curs vinent. Si es mantenia l'acord, un nombre important de famílies s'haurien vist obligades a portar els fills a una escola que no havien triat. Davant d'això, el govern municipal va decidir deixar la 2a unitat de P3 a l'Escola Argentona.

    Cal dir que aquesta decisió, presa sense temps per convocar un Consell Escolar, compleix l'objectiu d'equilibri dels grups en les dues escoles. Amb la natalitat conformada amb els Serveis Territorials pel curs 18-19, s'equilibraran amb 15 grups cadascuna, cosa que considerem molt beneficiosa tant per a l'Escola de Les Fonts com per a l'Escola Argentona, i complim amb els acords presos anteriorment.

    Publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800