Notícies
Publicat el 24.02.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
S'instal.la un mòdul al CAP per a tasques COVID
mòdul CAP
Comptarà amb dos punts per a realització de proves PCR, dues zones d'atenció al pacient i una consulta per atendre pacients respiratoris

Aquesta setmana s'està instal.lant un mòdul de suport al costat del CAP d'Argentona, que té com a objectiu facilitar el doble circuit covid i no covid en aquest centre de Primària. Entrarà en funcionament en els pròxims dies i s'utilitzarà per fer les proves PCR, tests ràpids, vacunacions covid, identificació de contactes, etc.

La COVID-19 ha suposat un important augment de feina als centres d'atenció primària, i molt d'ells no disposen d'espai suficient per fer un doble circuit per a pacients covid i no covid. Aquest mòdul permetrà separar aquests circuits i guanyar espais molt necessaris per treballar amb major seguretat, tant per als pacients com per als treballadors.

El mòdul, situat molt aprop de l'edifici principal, té 45 m2 i comptarà amb dos punts per a realització de proves PCR, dues zones d'atenció al pacient i una consulta per atendre pacients respiratoris.

120 mòduls repartits per tot el territori

El mòdul que s'està instal·lant a Argentona és un dels 120 que el Departament de Salut té previst col·locar repartits per tota Catalunya, una xifra que podria ampliar-se en funció de les necessitats de cada territori. El desplegament d'aquestes estructures s'ha fet en espais propers als centres, en terrenys propis o cedits pels ajuntaments o altres institucions. El pressupost mitjà de construcció i equipament mèdic de cadascun dels mòduls ha estat d'uns 70.000 euros. La seva durada està prevista d'entre dos i quatre anys, segons cada cas i són gestionats pels mateixos equips d'atenció primària.

Els nous espais s'emmarquen en el Pla d'Enfortiment i Transformació de l'Atenció Primària, amb l'objectiu d'oferir més espai i confort a la ciutadana. Aquest compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d'euros fins al 2022 i també preveu la contractació de nous professionals.

Consorci Sanitari del Maresme

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800