Notícies
Publicat el 22.02.2021
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Presentació del Pla d'Actuació de Mandat
PAM ARGENTONA
El document elaborat pel govern amb el suport dels treballadors municipals i les aportacions ciutadanes dibuixa les principals estratègies, objectius i actuacions fins al 2023

El govern de l'Ajuntament d'Argentona presenta el Pla d'Actuació (PAM) per al present mandat 2019-2023. Es tracta d'un document que recull les principals prioritats que l'executiu local es marca fins al final de la legislatura, i estableix els objectius i estratègies que han de regir les polítiques locals d'aquests propers anys.

El PAM d'Argentona compta amb prop d'una trentena d'objectius específics i més d'un centenar d'actuacions que s'ajusten als valors i la visió del govern, i que, entre d'altres, volen promoure l'eficiència, la justícia, la solidaritat, el feminisme o la sostenibilitat.

Podeu consultar el document del Pla d'Actuació de Mandat al següent enllaç

PAM

L'aposta per l'educació, la cogovernança, l'impuls sostenible del municipi, la millora de la xarxa de comerç, la lluita contra l'exclusió social o desenvolupar la vida col·lectiva del municipi es fixen com alguns dels objectius estratègics.

El Pla de Mandat inclou actuacions com la posada en marxa del Pla Educatiu de Poble, reforçar la comunicació i la relació de l'administració local amb la ciutadania. També la millora en el servei de transport i la connectivitat entre els veïnats; el foment de polítiques d'habitatge; la millora de la xarxa d'aigua o dels espais públics.

PRESENTACIÓ PÚBLICA

En els propers dies s'anunciarà la convocatòria d'un acte de presentació del Pla d'Actuació de Mandat, que serà obert a la ciutadania de manera telemàtica, des del web municipal i el canal de l'Ajuntament a YouTube.

RETIMENT DE COMPTES

El Pla de Mandat esdevé el full de ruta que orienta l'acció de govern de l'Ajuntament. No es tracta d'una mera declaració d'intencions si no un document viu i obert, que anirà adaptant-se i transformant-se a les noves necessitats i demandes socials.

El projecte oferirà també l'oportunitat a la ciutadania de fer seguiment del grau d'actuació i d'execució de les actuacions previstes. En breu es posarà en marxa una plataforma de seguiment al web municipal, que assegura la transparència envers la ciutadania i permetrà seguir el desenvolupament i grau d'execució de les actuacions.

PROCÉS PARTICIPATIU

El procés participatiu celebrat a finals de l'any passat va recollir més d'un centenar de propostes de la ciutadania.

Algunes d'elles s'ajustaven als principis establerts a PAM i s'han inclòs actuacions com la remodelació de la plaça dels Enamorats perquè esdevingui un espai compartit, escolar i públic. Aquests dies l'Ajuntament iniciarà també el retorn als veïns i veïnes, donant resposta sobre la inclusió o no dels projectes i suggeriments rebuts en el procés de participació.

AGENDA 2030

L'Acció del govern de l'Ajuntament d'Argentona a través d'aquest PAM contribueix a l'asoliment de 15 dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800