Notícies
Publicat el 03.12.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Serveis Socials doblarà aquest any els ajuts a les famílies i persones més vulnerables
serveissocials
L'Ajuntament d'Argentona destina, fins a l'octubre, una partida de prop de 83.000 euros per al pagament del lloguer, llum, aliments i altres necessitats bàsiques

La crisi sanitària, econòmica i social que està arrossegant la pandèmia de la COVID-19 està causant  enormes dificultats a molts veïns i veïnes del municipi. L'Ajuntament d'Argentona està ampliant en aquest 2020 les partides destinades a cobrir les necessitats i serveis bàsics de les persones usuàries dels Serveis Socials i famílies vulnerables o en risc d'exclusió.

A l'espera de tancar l'any actual, la previsió és que al 2020 es doblaran les aportacions econòmiques en relació a l'any passat. El govern, molt sensible a l'impacte que la COVID-19 ha tingut en la ciutadania i, en especial, en aquells més vulnerables, ha dirigit les seves polítiques en aquests darrers mesos a abocar tots els recursos possibles en els àmbits més afectats per la crisi, com són les famílies, a més dels autònoms, empreses, comerç i restauració.

Si al 2019 es van atorgar més de 44.300 euros en ajuts per cobrir les despeses de lloguer, aigua, llum o alimentació, entre d'altres, fins al mes d'octubre d'enguany ja s'hi han destinat prop de 83.000 euros, un 87% més.

Les subvencions per al pagament del lloguer s'han incrementat un 73%, fins a superar en aquests moments els 23.500 euros. L'increment més notable ha estat en els ajuts per aliments, ja que s'ha multiplicat gairebé per quatre les sol·licituds de l'any anterior, fins a arribar als 12.500 euros per aquest concepte.

Els ajuts per al pagament dels rebuts de la llum s'han doblat en relació al 2019. L’àrea de Serveis Socials també ha hagut de multiplicar per dos la partida de suport i tractament psicològic, amb una quantitat que aquest 2020 ha superat els 20.000 euros. El confinament al domicili, la soledat i les restriccions de l'activitat i la mobilitat durant moltes fases de la pandèmia ha causat un gran cost i desgast emocional i psicològic a moltes persones.

Tot i que el número global de sol·licituds d'ajuts rebuts per l’àrea de Serveis Socials s'ha incrementat un 24% al 2020, fins a assolir la xifra de 482, la severitat dels efectes de la crisi i empitjorament de les condicions i la situació de moltes famílies ha provocat que els ajuts s'hagin hagut de incrementar tant a nivell econòmic.

L'accés al servei de noves persones usuàries ha fet també que s'hagi disparat l'atenció de Serveis Socials durant tot aquest any. La teleassistència i atenció telefònica ha experimentat un augment aquests mesos, amb la voluntat de fer seguiment i vetllar en especial per les persones de risc o amb edat avançada que en alguns casos van haver d'afrontar soles a casa els estralls de la pandèmia.

Serveis Socials comptabilitzava, fins a finals d'octubre, un total de 618 persones donades d'alta al servei i arribava a les 876 famílies ateses i amb intervenció del servei durant aquest 2020, un 38,5% més que en tot l'any passat.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800