Notícies
Publicat el 26.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Amb l'idCAT mòbil pots realitzar gestions de manera telemàtica amb les administracions
idcat mòbil
Davant la situació del coronavirus/COVID-19 i les restriccions en l'atenció presencial i la mobilitat, molts ciutadans poden optar per aquest senzill sistema per fer tràmits on line

L'idCAT és un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet. Permet operar amb diferents administracions i, a més, assegura la integritat de les dades que s'envien, així com la seva confidencialitat, ja que està emès pel Consorci Administració Oberta de Catalunya - Consorci AOC. Permet també fer d'altres operacions, com ara signar correus, documents electrònics i formularis web. Sense la signatura electrònica els tràmits telemàtics no tenen validesa, ja que la xarxa electrònica no ofereix el nivell de seguretat necessari per garantir les vostres dades.

Davant la situació del coronavirus/COVID-19 i les restriccions en l'atenció presencial i la mobilitat, molts ciutadans poden optar per aquest senzill sistema de certificació digital a través de l'idCAT Mòbil és el sistema d'identificació i signatura electrònica a través de dispositius mòbils que l'AOC, en col·laboració amb l'Administració de la Generalitat de Catalunya, ofereix a la ciutadania i que es pot utilitzar per fer tràmits amb les administracions i ens que integren el sector públic de Catalunya.

Com funciona?

Molt senzill. En cada gestió o tràmit que us demani la identificació i us mostri l'opció IdCAT Mòbil, caldrà que la trieu i espereu a rebre un codi en el vostre telèfon mòbil (el mateix que heu autoritzat en el registre previ de les vostres dades de contacte). Aquest codi l'haureu d'introduir per tal que es pugui verificar la vostra identitat.

Avantatges
  • Permet identificar-vos i signar des de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador
  • No cal recordar cap contrasenya ni PIN
  • No requereix la instal·lació de cap tipus de programari
  • És un sistema segur i no caduca pel transcurs del temps
  • És gratuït

Poder donar-vos d'alta sense necessitat de comptar amb certificat digital, facilitant un DNI, el número de la targeta sanitària i un telèfon mòbil

Si voleu més informació o donar-vos d'alta al servei, cliqueu al següent enllaç

IdCAT mòbil

com fer un tràmit amb l'idcat mòbil

Realitzar un tràmit amb l'idCAT mòbil és molt senzill. Al següent enllaç et facilitem un tutorial:

Tutorial

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800